En opplevelse for livet på tur til kokke-OL

I februar møtte 20 spente og forventningsfulle kokkelærlinger opp på Gardermoen. Der ble de møtt av Tore Trangmyr og Line Strømberg fra ASKO Servering. Foran lærlingene lå det fire dager fylt med mange nye inntrykk, gode bekjentskaper og minneverdige smaksopplevelser.

Med på turen til kokke-OL 2020 i Stuttgart i Tyskland var også Årets kokk 2019 Christian André Pettersen, Stian Bøsterud fra Lærlingekompaniet og undertegnede fra SMAKmagasinet.

Vi var først og fremst på tur for å heie på de norske kokkelandslagene, men det var også plass til andre punkter på programmet – både faglige og kulinariske. OL ble arrangert i forbindelse med den store messen Intergastra, så det var mye å se, utforske og ikke minst smake på messeområdet.

Gullnivå på maten

Vi nøt mye god mat i løpet av oppholdet. Vi spiste blant annet på Top Air, Europas eneste flyplass-restaurant med michelinstjerne. Som seg hør og bør i Tyskland opplevde vi også erketysk husmannskost – i enorme porsjoner. Det kulinariske høydepunktet er det likevel ingen tvil om. Ingen over, ingen ved siden: Det norske seniorlandslaget tok et fantastisk OL-gull, og vi var så heldige å få spise varmmaten deres. For mange av lærlingene var det turens beste opplevelse, og et minne de aldri vil glemme.

Se også: SMAKmagasinets bilder fra kokke-OL

Inspirerte og motiverte lærlinger

Da lærlingene vendte tilbake til Norge, hadde de både inspirasjon og økt motivasjon for resten av læretiden med i bagasjen.

– Jeg synes turen var helt fantastisk! Den ga meg akkurat den siste boosten jeg trengte inn mot fagprøven, og motivasjonen for å nå målene mine, sier Andreas Enger Fjellheim.

– Jeg anbefaler enhver lærling å søke om å få bli med på en tur som denne. Du sitter igjen med så mye, så gi det en sjanse, oppfordrer Alexander Solvang.

Les også: Motiverte lærlinger etter tur til kokke-VM 2018 i Luxembourg

Meld deg på SMAKmagasinets nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på relevant bransjestoff.

ANNONSE