Se bilder fra kokke-OL i Stuttgart

Det ble både gull og sølv til Norge i kokke-OL 2020, som ble arrangert 15.–19. februar i Stuttgart i Tyskland. Tre norske landslag kjempet om medaljer i mesterskapet: seniorlandslaget, juniorlandslaget og Community Catering-landslaget. Til sammen deltok lagene i fem ulike konkurranser.

Se bilder fra alle konkurransene i bildekarusellen ovenfor!

Seniorlandslaget leverte en fantastisk prestasjon i både Chef's Table og Restaurant of Nations, og gikk helt til topps og vant OL i kokkekunst.

– Vi er helt i skyene. Å vinne verdens største og mest prestisjefylte konkurranse for kokkelandslag er en drøm, sa coach på kokkelandslaget Gunnar Hvarnes. 

Også juniorlaget imponerte i OL. Laget fikk kategorigull for prestasjonene i både IKA Buffet og Restaurant of Nations. Sammenlagt fikk de andreplass. 

– Resultatet var fantastisk, og dommerne var imponerte over maten som ble laget på konkurransekjøkkenet. Tilbakemeldingene var gode. Dette kjennes godt, sa kaptein Gunnar Jensen etter at første konkurransedag var gjennomført.

Community Catering-laget konkurrerte for første gang i et internasjonalt mesterskap, og fikk kategorisølv. Medaljen holdt til en femteplass.

Les mer om de ulike konkurransene og poenggivningen.

Se flere bilder av de norske kokkelandslagenes kunstferdige retter i kokke-OL.

De norske kokkelandslagene

Seniorlandslaget

  • Coach: Gunnar Hvarnes
  • Kaptein: Christer Rødseth (Vaaghals og Code, Oslo)
  • Jan Erik Hauge (Kulinarisk Akademi, Oslo)
  • Kåre-Andre Hjartholm (Søtt+Salt, Bergen)
  • Kjell Patrick Ørmen Johnsen (Kulinarisk Akademi, Oslo)
  • Tonje Torvanger (Statholdergaarden, Oslo)
  • Henrik Falkensten (Fagn, Trondheim)
  • Kristoffer Westvik Lofnes (Stockholm)
  • Aron Espeland (Vaaghals, Oslo)
  • Commis: Kenneth Pettersen (Kulinarisk Akademi, Oslo)
  • Commis: Robert Haugen (Happolati, Oslo)
  • Commis: Thomas S. Breivik (Feinschmecker, Oslo)
  • Commis: Åshild Lerbak (Villa Sole, Lillestrøm)
  • Commis: Nils Flatmark (Brimibue, Lom)

Juniorlandslaget

  • Coach: Gunnar Hvarnes
  • Kaptein: Gunnar Jensen (Mathallen, Tromsø)
  • Runar Helgeland (NB Sørensen 2. etg., Stavanger)
  • Thomas Mythe (Stock, Oslo)
  • Toum Ditthideth (Britannia Hotel, Trondheim)
  • Jon Erlend Matre (Stock, Oslo)
  • Irmelin Sandboe (Brasserie France, Oslo)
  • Commis: Benjamin Granerud (Fyr Bistronomi & Bar, Oslo)
  • Commis: Katrine Åsnes Gjesdal (Gamle Raadhus, Oslo)

Community Catering-landslaget

  • Kaptein: Thomas Ekenes-Fosback (Unilever Food Solutions)
  • Idunn Nilsen (De Tre Stuer/4Service, Oslo)
  • Inger Renate Østmo (ISS, Oslo)
  • Christian Mathiassen (Farsund Fjordhotel)
  • Pål Anda (Stavanger universitetssykehus)
  • Commis: Lava Aarsland (Coor Service Management)
ANNONSE