Christian André Pettersen er Årets kokk

Det er andre gang på rad at Pettersen vinner den prestisjefylte konkurransen Årets kokk. Igjen skal han representere Norge i Bocuse d’Or.

Årets kokk 2019 fant sted i Mathallen Oslo på Vulkan 23. september. Filip August Bendi tok sølv og Øyvind Bøe Dalelv tok bronse.

Samme dag ble Aleksander Løkkeberg Vartdal historisk vinner av Årets unge kokk.

Nye forsøk på Bocuse d’Or-gull

Det var i 2017 Pettersen sist vant Årets kokk. Tirsdag kveld kunne han igjen juble. 

Christian André Pettersen skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Tallin i 2020, og i verdensfinalen Bocuse d’Or i Lyon i 2021.

Forrige gang vant han gull også i den europeiske konkurransenI selve Bocuse d’Or-finalen i 2018 fikk han bronse, noe han ikke var helt fornøyd med. Helt siden han var ni år gammel har målet vært gull i verdens gjeveste kokkekonkurranse. 

SMAKmagasinet snakket med Pettersen etter seieren i Årets kokk 2017. 

Skyhøyt nivå

De seks som deltok i konkurransen Christian André Pettersen, Marius Dragsten Kjelsrud, Øyvind Bøe Dalelv, Filip August Bendi og Håvard Werkland. 

Stjernelag av dommere

Det var et nordisk stjernelag som bedømte årets fem kandidater: Rasmus Kofoed (Geranium), Esben Holmboe Bang (Maaemo), Matti Jämsen (president Bocuse d’Or Finland), Sebastian Gibrand (Gibrands Gastronomi Stockholm) og de norske Bocusekokkene Tom Victor Gausdal, Eyvind Hellstrøm, Lars Erik Underthun, Bent Stiansen, Sven Erik Renaa, Ørjan Johannessen, Gunnar Hvarnes og Christopher W. Davidsen. Jens Peter Kolbeck og Kjetil Gundersen var kjøkkendommere.

Det var ikke bare Norges kandidat til den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen som ble kåret: For første gang ble også Årets unge kokk arrangert, og vinneren ble Aleksander Løkkeberg Vartal. 

Alle prisene som ble utdelt

Årets Kokk 2019: Christian Andre Pettersen (Team CAP)

2. plass: Filip August Bendi (Team Bendi)

3. plass: Øyvind Bøe Dalelv (Team Dalelv)

Beste geografisk identitet: Filip August Bendi (Team Bendi)

Beste commis: Eline Sofie Sunde (Team Bendi)

Årets kokk bærekraftspris: Marius Dragsten Kjelsrud (Team MDK)

Årets unge kokk 2019: Aleksander Løkkeberg Vartdal (Team Vartdal)

2. plass: Aron Espeland (Team Aron)

3. plass: Runar Helgeland (Team R.H. Norway)

Beste commis: Sebastian Skauen Johnsen (Team Vartdal)

Beste ganefryd: Håvard Werkland (Team Werkland)

For andre gang ble også Ingrid Espelid Hovig-stipend delt ut. Stipendet gis av Kulturdepartementet, og er på 100 000,- som skal brukes til trening og på å utvikle kreative kulinariske uttrykk. Stipendet ble fordelt på de tre første plasseringene.

ANNONSE