Kategorigull til kokkelandslaget senior og junior i kokke-OL

+
Fantastisk innsats av norske kokker i Stuttgart!

Etter første dag i den prestisjefylte konkurransen for verdens kokkelandslag, fikk Norge velfortjent gull.

Norge deltar med tre lag i OL i kokkekunst i Stuttgart i 2020. I går konkurrerte alle de tre lagene, og i dag er det klart at innsatsen stod til gull. Både kokkelandslaget og kokkelandslaget juniorer fikk gull.

LES OGSÅ: Slik gjennomføres konkurransene og poenggivningen, og dette er utøverne på kokkelandslagene

– Vi er veldig fornøyde med gull, sier kaptein Christer Rødseth på det norske kokkelandslaget.

I går konkurrerte de i kategorien Chef's Table. Der laget de seks serveringer med ingredienser fra norske fjorder, fjell og skoger. Den ble applaudert.

Se bilder av de imponerende rettene.

Gull til kokkelandslaget junior

De ni deltakerne på landslaget junior, presenterte en treretters meny til 70 personer. Kaptein Gunnar Jensen på kokkelandslaget junior, er strålende fornøyd med å vinne gull på den første konkurransedagen.

– Det er morsomt å se at jobben vi har lagt ned, har gitt bra resultater. Konkurransen gikk etter planen. Resultatet var fantastisk, og dommerne var imponerte over maten som ble laget på konkurransekjøkkenet. Tilbakemeldingene var gode. Dette kjennes godt, sier Jensen.

Sølv til Community Catering-kokkelandslaget

I år stilte Norge for første gang et kokkelandslag i Community Catering. Det er et lag for kokker som jobber i personalrestauranter. Etter å ha levert sterkt i konkurransekjøkkenet den 16. februar, endte det med sølv.

– Vi er skuffet. Vi har levert optimalt, sier kaptein Thomas Ekenes-Fosback på kokkelandslandslaget Community Catering.

Vil ha sammenlagt gull

Den 18. februar skal kokkelandslaget og kokkelandslaget junior igjen inn på konkurransekjøkkenet.

– Vi er nå topp motiverte for morgendagens konkurranse, sier Rødseth.

Coach Gunnar Hvarnes har lang konkurranseerfaring.

– Jeg har vært med i 26 store kokkekonkurranser. Det arbeidet som ble lagt ned i går, er det beste jeg har sett. Jeg har hatt en drøm å levere perfekt. I går det var det ingenting å plukke på. Lagene hadde godt humør, jobbet bra og utfylte hverandre godt, sier den meritterte coachen.

– Nå nullstiller vi oss og gjør oss klare for å gå i krigen i morgen. Gjør vi det bra der, kan det bli sammenlagt gull.I kokke-OL er det sammenlagt poengsum som bestemmer den endelige plasseringen.

ANNONSE