Aron Espeland verdens beste unge kokk!

+
Aron Espeland – Norske Kokkers Landsforening

Aron Espeland fra Bryne på Jæren, er den første norske kokken som har vunnet gull for Norge i Global Young Chef Challenge. World Association of Chefs' Societies, arrangerer VM for unge kokker hvert 2. år.

Dette er VM for unge kokker, og konkurransen har alltid vært opptatt av at unge, nye kokketalenter ble inkludert i WACS sitt konkurranseprogram for å motivere unge mennesker til en karriere i kokkeyrket.

Neste mål VM-gull med De Norske Kokkelandslagene

Som 17-åring flyttet Aron til Oslo for å gå i lære hos Bent Stiansen på Statholdergaarden og det var gjennom miljøet der at han begynte å konkurrere. Så langt har Aron deltatt i åtte nasjonale og internasjonale kokkekonkurranser, noe som har resultert i fire gull, to sølv og en bronse. Det siste gullet fikk han i fjor.

 Ellers er det verd å merke seg at de som vil oppleve Aron "live" får en mulighet gjennom Masterclass-arrangementet på KIT-akademiet. Se nærmere informasjon på kitakademiet.no.

Arons gullmeny

Forrett 

A NORWEGIAN SEAFOOD FEAST BY THE NORTH SEA SHORES, LIGHTLY
TOUCHING, SEASONAL SPRING VEGETABLES FROM MY HOME COUNTY.
Sterling Halibut poached in brown butter
White asparagus with Bergamot vinaigrette
Broccoli «Signature»
Creamy leek with spring salad
Butter sauce with lemon

Hovedrett 

A CELEBRATION OF THE FIRST SIGNS OF NORWEGIAN SPRING PRODUCE.
TO GROW A GARDEN IS TO BELIEVE IN TOMORROW.
Braised neck of veal
Filet with Norwegian 5 spice
Crispy onion tartelette and fresh herbs
«Gulløye» potato and salsify with butter aromatics
Mushroom cream with peas and morels
Veal juice

Dessert

 BRIGHT COLOURS AND HONEY UNITE TO CREATE THE QUINTESSENTIAL
POST WINTER FEELING. WHEN THE BLOOM, SO DOES HOPE.
Bahibe creamaux a honeycube
Raspberry «Naturell»
Mango with vanilla spice
Milk tea foam & mango «gelato»
Warm hazel cake with honey caramel

ANNONSE