Gratulerer Christian André Pettersen og Team Norway!

Vinneren av Årets Kokk, og dermed Norges kandidat til Bocuse d'Or, vant i går kveld Bocuse d'Or Europa. Christian André Pettersen og hans team leverte et fantastisk bidrag som ble belønnet med gull, og han er dermed klar for verdensfinalen i Bocuse d'Or som finner sted i Lyon i januar 2019.

Det var forøvrig en meget sterk nordisk dominans i dette mesterskapet. Svenskene tok sølv, og danskene ble bronsevinnere.

Team Norway består av kandidat Christian André Pettersen, som har med seg commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes. Bent Stiansen er president for teamet.

Grundige forberedelser

Den sympatiske bodøværingen arbeider til daglig på Mondo restaurant i Sandnes. Han har utmerket seg i konkurransesammenheng i mange år, bl.a. har han vært norgesmester i kokkekunst to ganger. Han har også hatt et brennende ønske om å bli med i Bocuse d'Or fra han var 9 år gammel!

SMAKmagasinet hadde en prat med ham i forbindelse med at han tok sin andre norgesmestertittel, hvor vi bl.a. snakket om konkurranseforberedelser, rekruttering og ambisjonene fremover. Der ga han følgende forklaring på sin suksess i konkurransesammenheng:

– Jeg mener selv det ligger i forberedelsene. Når jeg skal delta i en konkurranse, starter jeg tidlig med planleggingen. Det bidrar til å gi mental styrke som er helt nødvendig for å bevare roen under en hektisk konkurranse. Og så skal du også ha litt flaks, smiler Christian.

ANNONSE