Bronse til Christian André Pettersen i Bocuse d'Or

Selv om Christian André Pettersen ikke virket helt fornøyd med sin bronseplassering i årets Bocuse d´Or, er det all grunn til å bejuble denne fantastiske prestasjonen.

Hans medalje er også historisk i den forstand at Norge nå har passert Frankrike i antall medaljer, og dermed er det landet med flest medaljer i denne særdeles prestisjefylte konkurransen.

Denne medaljen er også symbolsk i forhold til alt det spennende som skjer på det kulinariske området i Skandinavia akkurat nå. Sverige tok sølv og Danmark ble årets vinner. Det vitner om en giv for det nordiske kjøkken som nok vil bli lagt merke til i resten av verden.

Grundige forberedelser

Den sympatiske bodøværingen arbeider til daglig på Mondo restaurant i Sandnes. Han har utmerket seg i konkurransesammenheng i mange år, bl.a. har han blitt norgesmester i kokkekunst to ganger. Han har også hatt et brennende ønske om å bli med i Bocuse d'Or fra han var 9 år gammel!

SMAKmagasinet hadde en prat med ham i forbindelse med at han tok sin andre norgesmestertittel, hvor vi bl.a. snakket om konkurranseforberedelser, rekruttering og ambisjonene fremover. Der ga han følgende forklaring på sin suksess i konkurransesammenheng:

– Jeg mener selv det ligger i forberedelsene. Når jeg skal delta i en konkurranse, starter jeg tidlig med planleggingen. Det bidrar til å gi mental styrke som er helt nødvendig for å bevare roen under en hektisk konkurranse. Og så skal du også ha litt flaks, smiler Christian.

Veien videre

Hva er så Christian Andrés planer fremover?

På dette spørsmålet svarer han at han først må fordøye og analysere årets konkurranse. Nå går turen tilbake til Mondo. Så skal han vurdere om det blir en ny Bocuse d'Or-deltakelse med alt det innebærer.

Vi gratulerer Christian André med en fantastisk prestasjon det står stor respekt av!

ANNONSE