Christian André Pettersen ble Årets kokk 2017

Det var til slutt Christian André Pettersen som ble vinneren av konkurransen Årets kokk, og som dermed blir den som skal representere Norge i Bocuse d´Or Europe i Torino i 2018. Han vil også være norsk deltaker i Bocuse d´Or i Lyon i 2019.

Den sympatiske bodøværingen arbeider til daglig på Mondo restaurant i Sandnes. Han har utmerket seg i konkurransesammenheng i mange år, bl.a. har han vært Norgesmester i kokkekunst 2 ganger. Han har også hatt et brennende ønske om å bli med i Bocuse d´Or fra han var 9 år gammel!

SMAK hadde en prat med ham i forbindelse med at han tok sin andre Norgesmestertittel hvor vi bl.a. snakket om konkurranseforberedelser, rekruttering og ambisjonene fremover. Der ga han følgende forklaring på sin suksess i konkurransesammenheng:

– Jeg mener selv det ligger i forberedelsene. Når jeg skal delta i en konkurranse, starter jeg tidlig med planleggingen. Det bidrar til å gi mental styrke som er helt nødvendig for å bevare roen under en hektisk konkurranse. Og så skal du også ha litt flaks, smiler Christian.

– Det er krevende å være med på denne typen konkurranser. Hva er det som driver deg til å være med?

– Tror det er det adrenalin-kicket jeg får når maten presenteres for dommerne! To uker før en konkurranse kan jeg tenke at «nei, dette orker jeg ikke!». Men det gjelder å holde ut! Det er veldig givende når du først er i gang.

– Når du vet hvor viktig psyken er for å levere et godt resultat, så gjelder det å erkjenne det! Nervene kommer, og de skal komme! Det bidrar til å skjerpe deg. Og så gjelder det å lære av feilene du gjør. Det gir nyttige erfaringer.

– Når fant du ut at du ville bli kokk?

– Jeg er «oppvokst» på et kjøkken. Pappa var kokk, og jeg var med i skrubben fra jeg var 6. Da jeg var 9 år gammel, hadde jeg en formening om at det å delta i Bocuse d´Or måtte være noe av det gjeveste som fantes. Det mener jeg fortsatt, smiler Christian André – og jeg har et mål om at jeg en gang i fremtiden skal være med der. Det er viktig med slike mål, fordi de driver deg videre.

Vi gratulerer Christian André med den flotte prestasjonen i Årets kokk, og ønsker lykke til videre i Bocuse d´Or!

ANNONSE