Det Norske Måltid 2017: Duga er Årets godbit!

Det er Duga – byggkornet med smak og helse i hvert korn – som fikk prisen for Årets godbit, da finalen i Det Norske Måltid 2017 ble holdt 12. januar i Stavanger.

Det Norske Måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeproduktene i Norge. Det ble kåret en vinner blant finalister i totalt 13 kategorier.

Årets godbit

Årets godbit er en åpen kategori som har fokus på god smak, nyskapning og markedsmuligheter. Det var altså «Duga Byggkorn Hele» fra Rygge kommune i Østfold som gikk til topps i denne kategorien i år. Juryens begrunnelse var som følger:

Årets vinner kommer i en fin og stilren emballasje som har god informasjon om produktet. Produktet lukter og smaker komplekst og nøtteaktig, og oppleves fyldig og godt.

Årets vinner har god konsistens og mange og varierte bruksområder, samtidig som det er svært brukervennlig og enkelt å benytte. Dette er et godt landbruksprodukt med høyt innhold av gunstige næringsstoffer.

Duga hos ASKO Servering

ASKO Servering tilbyr flere byggkornsprodukter fra Duga. Flere av dem har fått Spesialitet-merket fra Matmerk. Ta en titt på utvalget!

– Duga sitt bygg kan enkelt erstatte andre mindre sunne råvarer på menyen, både som garnityr og som ingrediens. Det er derfor et ideelt produkt for institusjonsmarkedet. En annen fordel er at Duga-bygget, til forskjell fra andre varianter byggkorn, ikke bør bløtlegges. Dette gir en mye kortere tilberedningstid, sier Anne-Marte Røen Bye, markedsansvarlig for Duga, til Smakmagasinet.

Anne-Marte forteller at de også får veldig gode tilbakemeldinger fra gourmetkokker som har tatt i bruk byggkornet.

– Ikke bare smaker det godt, de synes også at kornet ser lekkert ut på tallerkenen med sin lyse og fine farge. Kornet tar for øvrig lett til seg både farge og smak.

Smakmagasinet besøkte i fjor to av de engasjerte Duga-dyrkerne; Grethe Walle og Steinar Weel. De er også to av gründerne bak det unike byggkornet. Les intervjuet og lær mer om historien bak Duga.

Tiårsfinale

Det Norske Måltid startet i 2008, og feiret tiårsjubileum med en storslått finale. Målet med Det Norske Måltid er å synliggjøre mangfoldet i norsk matproduksjon og bidra til næringsutvikling. Det har nå blitt landets viktigste matpris.

– I løpet av 10 år med Det Norske Måltid, ser vi at det er internasjonalt høyt nivå på det som produseres her i landet. Mange produsenter fanger opp tilbakemeldingene fra juryene og jobber videre for å løfte seg, sier hoveddommer Einar Risvik fra Nofima. 

ANNONSE