Mange fordeler med pizzamel

I hele juni er det kampanje på bakevarer fra ASKO Servering. Sortimentet inkluderer alt fra råvarer og mikser til ferdige, fristende produkter. Et av kampanjeproduktene er Møllerens pizzamel. Men hva er det egentlig som skiller pizzamel fra vanlig siktet hvetemel – bortsett fra at det er dyrere?

Pizzamel er ikke så veldig utbredt ennå, men har med god grunn fått en sterkere posisjon de siste årene. I utgangspunktet er pizzamel det samme som siktet hvetemel. Amund Skrutvold, bakermester og produktutviklingssjef i Bakehuset, forteller at pizzamel samtidig har noen avgjørende egenskaper.

Luftig og sprø pizzabunn

– Pizzamel er satt sammen av utvalgte hvetesorter. Når man maler mel, kan man ta ut ulike kvaliteter fra det. I siktet hvetemel er utmalingsgraden 78 prosent, som forteller hvor stor andel av det opprinnelige kornet du finner i melposen.

Pizzamel er merket med betegnelsen «Tipo 0» eller «Tipo 00», som betyr en utmalingsgrad på henholdsvis 65 og 55 prosent. Pizzamelet inneholder dermed mindre skallpartikler enn vanlig siktet hvetemel, og mer av kjernen i kornet. Det er i kjernen av kornet man finner mest stivelse og glutenprotein, sier han.

Jo mer gluten det er i melet, desto mer elastisk og smidigere blir deigen, og dermed enklere å forme. Pizzamelet tåler en mer intens elting, og også en lang modningstid på deigen uten at den mister noen av sine bakeegenskaper. 

– En god og lang modningstid på deigen gir deg bedre smak, mer aroma og en god tekstur i pizzabunnen. Den blir luftig og sprø; akkurat slik en italiensk pizzabunn skal være, sier Skrutvold.

Flere gode kampanjetilbud

– ASKO Servering er en totalleverandør som kan tilby det aller meste av det du trenger til baking, sier kategorisjef i NorgesGruppen Harald Alveid.

– Vi har ingredienser til alle typer bakst, deriblant mel, melbaser, bakefett, vaniljesukker, bakepulver, syltetøy, ostekrem i sprøytepose og ekte belgisk sjokolade av høy kvalitet. I tillegg har vi ferdige og flotte bakevarer som gjør det kjapt og enkelt å servere ferskt til enhver tid, f.eks. ulike kaker, brød, baguetter, croissanter, focaccia og pitabrød. Flere brød og rundstykker kommer i praktiske miksbokser, legger han til.

Glutenfrie bakevarer

Sortimentet inkluderer også et utvalg glutenfrie bakevarer, både brødbaser og ferdige kaker. To glutenfrie nyheter fra Marexim, to ulike mandelkaker, er et resultat av mangeårige tilbakemeldinger i markedet. 

Surdeig har også blitt populært, og i kampanjesortimentet finner du blant annet flytende surdeigsbaser og nyheten rustikk surdeigsbaguette.

Klikk her for å se de gode tilbudene på bakekampanjen!