KIT-akademiet i Trondheim med egen kjøkkensjef

– Det er gøy å dele kunnskap, konstaterer Trond Åm, som både er bransjeveteran og relativt fersk kjøkkensjef på KIT-akademiet på Tiller i Trondheim, og i ASKO-kantina i samme bygg.

– Hvorfor spiser vi det vi gjør? Hvorfor tar vi de matvalgene vi tar? Dette er to av utallige kulinariske spørsmål som opptar den nye sjefskokken på KIT-akademiets Tiller-avdeling, Trond Åm. – Jeg har vært nysgjerrig på KIT-tankegangen siden starten. KIT er et skikkelig godt konsept, og nå får jeg lov til å jobbe med det hver dag. Det er gøy å dele kunnskap, og jeg gleder meg til å møte spennende bransjefolk som vil lære sammen med meg.

Ny stilling

ASKO MIDT-NORGE på Tiller i Trondheim driver nemlig sin egen kantine, og til slikt trengs en dyktig kjøkkensjef. At kjøkkensjefen også skal lede kjøkkenet på KIT-akademiet i byen var kanskje den ekstra bonusen som gjorde at Trond Åm slo til da tilbudet kom.
– Kombinasjonen daglig kantinedrift og faglig utdanning er en smart miks. All kunnskap om bransjen må ut til folket. Ikke bare om mat, men om bærekraft, om drift, om – ja, om alt man bør vite for å lykkes. Og gjennom KIT kan vi få dette til, mener Åm, som startet i stillingen for en drøy måned siden.

Bransjeveteran

Tronds vei inn i kokkeyrket begynte med jernbanen. Oppdraget var å smøre maten som ble solgt fra serveringsvognene som trillet gjennom togvognene i det som en gang var NSB. Oppdragene ble flere, og til slutt ble det formell utdanning og læretid, blant annet på Oro hos michelinstjernekokk Terje Ness. Deretter gikk det slag i slag med tradisjonstunge Grand i Oslo og Credo i Trondheim. OL-deltagelse ble det også tid til – i 2004 – på juniorlandslaget.

Så ble det Kalas

Du har ikke vært i Trondheim om du ikke har vært på Bakklandet. Og du har ikke spist godt – og kult – på Bakklandet om du ikke har besøkt Kalas. Eller Kalas & Canasta, som det heter på fint. Et utrolig sjarmerende og intimt spisested. Som Trond Åm var med å utvikle, og som han fremdeles er med på eiersiden av. Det er altså en skikkelig kapasitet som nå har funnet veien til ASKO og KIT.

– Vi gleder oss

Asgeir Johansen, markedssjef for ASKO Servering i regionen, er strålende fornøyd med valget av kjøkkensjef.
– Det blir spennende med Trond på laget. Det gir oss uante muligheter. Det er også betryggende å ha med en slik fagperson i utviklingen av en helt ny stillingstype, som dette jo er. Dette blir moro!

ANNONSE