Årets lokalmatgründer utropes på Matstreif

+
Det norske kulturlandskapet gir gode muligheter for å utvikle nye lokalmatspesialiteter.

Prisen «Årets lokalmatgründer» har som mål å finne Norges beste gründer innen lokalmat og entreprenørskap. Matstreif – et svært godt besøkt utstillingsvindu for kvalitetsbevisste lokalmat- og drikkeprodusenter fra hele landet – arrangeres 22.–23. september i Oslo.

På Rådhusplassen og Kontraskjæret vil utstillerne dele sine historier med publikum. Festivalen er også en arena for nettverksbygging blant produsentkollegaer fra hele landet. Festivalen, som er Norges største matfestival, skal bidra til økt forståelse for sammenhengen mellom kunnskap, bærekraft og kvalitet i den norske matbransjen.

Årets lokalmatgründer

Prisen eksisterer fordi det er ønskelig at flere som jobber med lokalmat løfter seg opp og fram. Kommersiell suksess og nyskaping blir vektlagt, og både tjenester og produkter omfattes av prisen.

Kåringen er et samarbeid mellom Hanen, Nationen og NorgesGruppen. Totalt 30 nominasjoner kom inn, og blant disse ble seks finalister valgt ut. De nominerte til Årets lokalmatgründer 2017 er:

1.  Ask Gård Foredling

2.  Halvors Tradisjonsfisk

3.  Avdemsbue og Avdem gardshysteri

4.  Rørosmeieriet

5.  Frukt og siderruta

6.  Holli Mølle

Du kan lese mer om finalistene og stemme på din favoritt her.

Prisen deles ut av Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge, under åpningen av Matstreif 22. september kl. 12.00 på Rådhusplassen.

Mye innovasjon innen lokalmat

– Kategorien «lokalmat» er i fantastisk medvind, og det er moro å se at det blir stadig flere gode, profesjonelle aktører i denne bransjen. Jeg bare nevner at vi har fått en verdensmester i ost siden sist kåring. Det sier noe om evnen til å utvikle seg, har juryleder Hilde Charlotte Solheim uttalt til Nationen.

Juryen

De fire jurymedlemmene er juryleder Hilde Charlotte Solheim, tidligere direktør for reiseliv og kultur i Virke, nå frilanser og styreleder i destinasjon Røros; Irene Halvorsen sjefredaktør i Nationen; Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i Hanen samt Eivind Haalien, sjef for lokalmat i NorgesGruppen.

ANNONSE