Kantine- og institusjonskokker har fått sitt eget landslag
Norges tredje kokkelandslag har fått navnet Community Catering Kokkelandslaget. Det var stor konkurranse om de seks plassene, som ble annonsert i Trondheim i går.
Det er den internasjonale benevnelsen og konkurransekategorien som har gitt navnet til landslaget, som skal representere Norge i konkurransen IKA Culinary Olympics i Stuttgart i februar 2020.
Løfter frem bransjekategorien
I pressemeldingen heter det at deltakerne på landslaget får erfaring og opplevelser som er uforglemmelige. I et aktivt konkurransemiljø får de utfordret seg både faglig og sosialt, og en unik mulighet til å bygge gode relasjoner og nettverk for fremtiden.
Videre vil de bli aktive ambassadører og viktige forbilder for kokkefaget, og vil fremstå som en spydspiss og inspirasjonskilde i sitt fagmiljø. Arbeidsgiverne får stolte landslagskokker i sine team.
Målet er å ha tre kokkelandslag som hevder seg i verdenstoppen.
– Vi skal ikke ha noe A- og B-lag, fastslo Wasenius.
Det nye landslaget
De seks deltakerne på Community Catering Kokkelandslaget er:
- Thomas Ekenes-Fosback, Grilstad Storkjøkken, Oslo
- Inger Renathe Østmo, ISS World, Oslo
- Christian Mathiassen, TOMA Gruppen, Rogaland
- Christopher Jarodd, bRest bedriftsrestauranter, Oslo
- Anita Stene, Compass Group /Eurest, Oslo
- Sara Osuma, Hegstad & Blakstad, Trondheim
Deltakerne på landslaget må ha fagbrev i kokkefaget, institusjonskokkfaget eller i konditorfaget.
Utvelgelsesjuryen
Juryen som har valgt ut deltakerne, har bestått av:
- Espen Wasenius, daglig leder i NKL
- Kim Håvard Larsen, videpresident i NKL
- Kjetil Gundersen, ansvarlig for NKL-landslagene
- Erlend Gitsø, leder av NKL Faglig utvalg