Inspirasjon til Årets første grilldag

Lørdag 12. mai er det årets første offisielle grilldag, en dag som markerer at sommersesongen har kommet for fullt. Grillen er utrolig anvendelig, og lar deg grille både forrett, hovedrett(er) og dessert. Vi gir deg inspirasjon til hva du kan legge på grillen av kjøtt, fisk og grønnsaker, samt hvilket øl du kan drikke ved siden av.

Grill handler ikke om mat. Grill er større enn himmelen. Grill er teknologi: Kull eller gass? Grill handler om respekt for råvarene: Fisk, grønnsaker eller kjøtt? Grill handler om tålmodighet og kulinarisk timing, en kunstart få av oss mestrer, men mange søker. Grillen er leirbål og måltid i ett. Et samlingspunkt i tilværelsen, et samlingspunkt vi trenger. Grill smaker aller best med godt øl.

Smakmagasinets øl-skribent Unni Irmelin Kvam hyller grillen, og gir deg samtidig tips til både grillmat og passende øl. 

Grill fisk og grønnsaker

Mange tenker først og fremst på kjøtt som grillmat, men også fisk og grønnsaker gjør seg ypperlig på grillen. De aller fleste grønnsaker kan grilles, og smaken og saftigheten blir faktisk forsterket hvis de tilberedes på grill!

Vil du høre flere gode grunner til å legge grønnsaker på grillen? Les intervjuet med Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Hun gir også tips om egnet tilbehør m.m.

Mer grillinspirasjon kommer

I juni-utgaven av SMAKmagasinet kommer det en artikkel om grillmat fra Nortura, les den for ytterligere inspirasjon til grillsesongen. 

ASKO Servering har for øvrig alt du måtte trenge til grillmåltidet.

God grilling!

ANNONSE