Ta deg en bolle på sløyden

Familien Frida Marie Feddersen, Espen Moseidjord og vesle Henry på tre har omskapt Lyngør gamle skole til serveringssted. På sløyden er det bakeri, og det er uteservering med gjærbakst i skolegården fra 9 til 13 på tirsdager og torsdag til lørdager. På utvalgte datoer er det også pizzakveld. Men skynd deg: skolefesten er over 3. august!

– Så hvordan har skolesommeren vært i Lyngør?
– Vi er veldig fornøyd, egentlig. Særlig pizzakveldene har slått an. De har vi forhåndsannonsert på Facebook og Instagram, der interesserte gjester har meldt sin ankomst. Det har fungert over all forventning. Vi har hatt full skolegård hver eneste pizzakveld.
– Også gjærbaksten har gått unna. Skikkelig gøy å kunne gi dette tilbudet til øysamfunnet vårt, forteller Espen Moseidjord over telefonen, direkte inne fra sløyden.

Forelskelse ved første besøk

Frida Marie Feddersen og Espen Moseidjord er to av mange båtfolk som har blitt sjarmert av Lyngørs særegne idyll. Men Feddersen/Moseidjord valgte å ta fasinasjonen sin et steg lenger. De gjorde likegodt lyngøringer av seg, i 2020, og ble mottatt med åpne armer av lokalbefolkningen.
– Folkene her ute vil aller helst at flere skal flytte hit. Så da vi bestemte oss for å slå oss ned, ble det «full jubel» i nabolaget.

Året etter flyttingen kjøpte paret den gamle, nedlagte skolen.
– Vi har begge bakgrunn fra servering og reiseliv, så vi så umiddelbart mulighetene som denne bygningen kunne gi.

I fjor var første sesong med servering, og årets suksess tyder på at konseptet er liv laga.

Skole

Den gamle skolen i Lyngør ble bygget helt tilbake i 1875, og drev utdanning og oppdragelse av lyngørbarna helt frem til år 2000. Så tar du turen innom for boller og kaffe, kan du i tillegg besøke det siste, gjenværende klasserommet – og kjenne litt på tidligere generasjoners pedagogikk.
– Målet er å kunne drive servering også inne i bygningen, men det vil kreve bruksendring. Slike ting tar tid, så i mellomtiden har vi blant annet invitert kunstnere til å stille ut i lokalene. I sommer har gjestene kunnet glede seg over Hilde Høys arbeider, opplyser Espen.

Lokalene brukes også til kursvirksomhet, som blant annet innføring i eldre tiders håndverkstradisjoner.

Sporadisk

Så hva skjer etter 3. august? Er det skoleferie frem til neste sommer?
– Neida. I oktober er det hummerfiske her ute, noe som er veldig populært både blant fast– og fritidsboende. Da holder vi åpent for middag med godt drikke. Det var vellykket i fjor, så vi satser på reprise i høst. Vi har jo alle rettigheter.

– Og når hummeren er fanget?
– Det er kanskje brutalt å snakke om desember allerede nå, men vi planlegger å ha åpent i forbindelse med julemarkedet. Og i januar og februar blir det helt sikkert en og annen pizzahelg. Men du må følge med på sosiale medier for nøyaktige tider. Og første gjest til mølla … Det blir fort fullt hus

ANNONSE