Disse food truck-gutta mener at alt kan grilles

Lyden av en tørst Chevrolet V8-motor bryter stillheten på Dampskipsbrygga i Stavern. Der står en diger, flammelakkert «Step-Van» i sort og oransje. Food Truck'en til gutta bak The Grill Pit er klar til dyst.

– «Where are you calling from?» Dama som eide bilen, stussa litt da vi ringte, humrer Preben Gulliksen. Sammen med makker Anwar Chewe Sinkala Hilmarsen dro Preben hele veien til Trenton i Pennsylvania for å sikre seg ekte vare.

– Det er dette som er Food Truck! Slår Preben fast, og klapper på bilen.

Se video av Food Trucken og møt gutta: – Vi har jo brukt uttalige timer på dette her, så å se sluttresultatet er jo helt rått.

Snakkis i bransjen

Farkosten hadde først operert i New York som offentlig tjenestebil, før den ble solgt sørover for å bli ambulerende dameklesforretning i det amerikanske rustbeltet.

– Bilen var knæsj rosa da vi overtok, ler Hilmarsen.

Nå er doningen totalrenovert, og har fått skikkelig kjøkken og tydelig dekor.

– Men vi mangler de oransje rånelysene som skal på plass under bilen. Det blir prikken under i-en!

Food Truck'en har allerede blitt en snakkis i bransjen, og er – i skrivende stund – fullbooket frem til høsten. Det handler om alt fra cateringoppdrag til firmafester til svære festivaler.

Alt kan grilles

– Kjøkkenet vi kjører, er en yankeefisert sørstatsfusion med en touch av Asia, forklarer Gulliksen og Hilmarsen.

– Vi lager våre egne serier med «Hot Sauce», med egne batchnumre, og som vi bruker til å sette vårt bumerke på maten vi lager.

For The Grill Pit handler – naturlig nok – om grilling. Av det meste. Forretningsideen er grillmat med en vri.

– Vi griller alt fra pulled pork til blåskjell til blekksprut. Klippfiskburger’n vår blei en skikkelig hit, og grillversjonen av Fish and chips får toppscore av den mest innbarka engelskmann.

– Selv fiskesuppe går på grillen.

I gryte riktignok, men likevel...

New York

Tilbake til «Hot Sauce»: Da gutta fra Stavern var i USA for å hente bilen, dro de gjennom New York for å høste ideer. 

– Vi var innom stedet til kjendiskokk Jean-Paul Bourgeois. Han står bak Blue Smoke, som virkelig satte avansert sydstats-grillmat på kartet i storbyen. Vi blei invitert inn på kjøkkenet og fikk en innsiktsfull prat. Og der kommer vår Alabama BBQ Hot Sauce inn, som vi bruker på pulled pork-burger'n vår. Den ble nok inspirert av besøket på Blue Smoke.

Mer enn fire hjul

Men, teamet Hilmarsen/Gulliksen er mer enn Food Truck. De har kjent hverandre i 20 år, etter å ha truffet hverandre som lærlinger på Lysebu. Senhøstes 2017 fikk de tilbud om å overta restaurantlokalene på Dampskipsbrygga i Stavern. Etter kun kort betenkningstid var kontrakten undertegnet, og ikke lenge etter var nytt kjøkken på plass. Åpning ble satt til sommeren, da folketallet i denne idylliske delen av Vestfold øker med flere titalls tusen.

– Vi åpnet i juli 2018, etter å ha gått tungt ut i lokalmedia og sosiale medier. Mottagelsen var fantastisk, og andre åpningsdag sto det en 30 meter lang kø utenfor, full av nysgjerrige gjester. Suksessen fortsatte ut sesongen. Nå tror vi på en ny supersommer!

Delikatesse

Det finnes også et par spennende selskapslokaler der ute på Dampskipsbrygga, der du kan kombinere fest eller jobb med en spennende meny. Butikk har gutta også åpnet; Delikatessen Stavern, der du kan kjøpe med deg ferdigmarinert kjøtt og fisk, samt et batteri av egenprodusert «Hot Sauce». Pluss mye mer.

Skulle du ikke ha planer om å besøke Stavern denne sommeren? Vel, se opp for en flammelakkert Food Truck med rånelys og svær grill, så får du kanskje en real barbecuerett likevel!

ANNONSE