Restaurantbransjen øker omsetningen

Det er restaurantbransjen som vokser raskest i Norge. I fjor økte omsetningen med fem milliarder, melder nettavisen E24. Veksten er raskere enn dagligvarebransjen, nettmat og bensinstasjonene til sammen.

Partner i konsulentselskapet Plot, Sigmund Festøy, sier til E24 at veksten vi nå ser, bare er begynnelsen. Han tror matlevering via aktører som Foodora vil dra omsetningen ytterligere opp. Han mener det har vært en overetablering en god stund allerede. Bare i Oslo ble det i fjor startet opp rundt 50 restauranter.

Sterk konkurranse

Flere restauranter betyr følgelig sterkere konkurranse restaurantene imellom, og ikke alle vil overleve. Både bransjen og eksperter tror det nærmer seg en korreksjon, ifølge nettavisen. Den varme sommeren har heller ikke vært et gode for restaurantene. Restaurantgründer Henrik Henriksen mener det er mange som sitter igjen med røde tall. 

– Det er et stort press i bransjen, men så lenge konkurransen er sunn er dette bare positivt, sier Line Endresen Normann, Virkes leder for reise, kultur og servering, til E24.

Forventninger for 2018

I år forventer restaurantnæringen en samlet omsetningsøkning på 3,3 prosent, ifølge Virkes reisepulsundersøkelse for 2018. 71 prosent av de spurte tror at 2018 vil bli bedre enn 2017, og kun 14 prosent forventer lavere omsetning. 

Konkursene i overnattings- og serveringsbransjen økte med 28,9 prosent i fjor, viser Statistisk sentralbyrås konkursoversikt

ANNONSE