Kim Iamram og Torbjørn Gundersen fra Compass-Group Stavanger er norgesmestere i Community Catering 2025!



Det ble en intens og smaksrik finale under NM Community Catering 2025, som fant sted på UMAMI Arena tirsdag 18. mars. Fem lag konkurrerte om den prestisjetunge tittelen, og etter en imponerende innsats gikk Kim Iamram og Torbjørn Gundersen fra Compass-Group Kanalpiren & Compass-Group Verven 4 i Stavanger helt til topps!
– Det var sykt gøy! Det var ikke forventet, så det kom som en stor overraskelse, fortalte en overveldet Torbjørn Gundersen til SMAKmagasinet etter at seieren var et faktum.
– Jeg har vært nervøs i flere uker og fikk ikke sove noe særlig i natt. Men da vi kom hit i dag, fikk vi troen på at det var mulig å vinne. Det var en utrolig opplevelse!
Vinnerlagets meny: Kreativitet, smak og balanse
Kim og Torbjørn overbeviste dommerne med en meny der bærekraftige råvarer, innovativ teknikk og nøyaktig smakskomposisjon stod i sentrum:
- Møtebevertning:
«Takoyaki» fylt med snøkrabbe, vårløk og bønnespirer, toppet med ovnsbakt sellerirot og krabbe-glaze, servert med gressløk og misomajones.
«Kikertvaffel» med lettsyltede shimeji-sopp, ingefær, aquafaba med urter og wasabi, servert på en sprø kikertvaffel. - Bowl:
Bulgursalat med ‘Nduja og fetaost, grillet brokkoli, forvellede shimeji-sopp, hummus med sprø kikerter, syltet rødløk, kamskjell «45 grader» og kimchi-sesam grissini. - Hovedmåltid:
Laks på toast med gnocchi-potet, elegant tilberedt sellerirot, sautert morkel, sprøtt karamelliserte småløk og en fyldig smørsaus. - Dessert:
Fløterand med hvit sjokolade, gulrot og tindved, servert med havrecrumble.
Sølv til Sykehuskokkene fra Tromsø
På andreplass kom Joakim Friis og Håkon Holmlund fra Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Laget presenterte en raffinert meny som blant annet inkluderte:
- Møtebevertning:
«Crispy sild» på potetvaffel med fennikelsalat, pepperrot, gressløkmajones, fritert kapers og syltet chili. - Bowl:
«Vidda bowl» med pannestekt suovas, karamellisert sellerikrem, ristet byggryn, bakt jordskokk, variasjon av kål og beter, tyttebærgelé og solsikkekjerner. - Hovedmåltid:
Konfitert tørrfis» med gulrot tarte tatin, syltet løk, grillet brokkolini, potetpuré og tomatconcassé. - Dessert:
Konfektkake med karamelliserte hasselnøtter, krumkake fylt med bringebærrømme.
Bronse til ISS Facility Service fra Oslo
Tredjeplassen gikk til Mathieu Soulergues og Darius Griscenka fra ISS Facility Service ISS Mills og ISS OSL i Oslo. De serverte blant annet:
- Møtebevertning:
Torsk cromesquis med persille chantilly, samt grønn gazpacho med ananas-salsa. - Bowl:
Quinoa bowl med hjemmelaget ricotta, røkt laks og pasjonsfrukt-vinaigrette. - Hovedmåltid:
Urtepanert kylling med gulrotpuré, pommes fondant, brokkoli «lollipop» og spinatkrem. - Dessert:
Breton-kjeks med basilikum-sitronkrem og marengs.
Kutt Matsvinn-prisen til Speiderne
Lag 2 – Speiderne – fra Flamingo Café i Stavanger og Finlands ambassade i Oslo, med Katarina Myhre Jensen og Silje Isberg Hansen, mottok Kutt Matsvinn-prisen. Denne utmerkelsen hedrer smart ressursutnyttelse og bevisst planlegging i kantine- og institusjonskjøkken.
– Vi ønsker å inspirere kokker til å ta bærekraftige valg hver dag – noe som er avgjørende for en grønnere fremtid, sier Marie Kleppe, prosjektleder for KuttMatsvinn Servering.
Hygieneprisen til Sykehuskokkene fra Tromsø
God hygiene er avgjørende i ethvert kjøkken, men enda viktigere i institusjonskjøkken der mat serveres til pasienter med svekket immunforsvar. Lag 3 – Sykehuskokkene fra UNN Tromsø – vant Hygieneprisen fra firmaet Ecolab.
– Dette laget var eksemplariske på hygiene gjennom hele konkurransedagen. De holdt kontaktpunkter rene, hadde gode rutiner, systematisk oppvask og effektiv kommunikasjon med medhjelperne, sa Thomas Wahlqvist fra Ecolab.
NM Community Catering 2025: En arena for faglig utvikling
NM Community Catering er en viktig konkurranse for bransjen, der dyktige kokker får muligheten til å vise kreativitet og faglig styrke.
– Årets konkurranse viste igjen hvor høyt nivå norsk community catering holder. Vi ser frem til å følge vinnerlaget videre, og gratulerer alle finalistene med fantastiske prestasjoner, sier arrangementskomitéen.
SMAKmagasinet gratulerer Kim Iamram, Torbjørn Gundersen og resten av finalistene for en imponerende innsats!