Verdige vinnere av ASKO Servering Telemarkmesterskap 2024

Det blir kokkelærlingene Tiril Heibø Larsen og Mathea Sofie Førnes som skal representere Telemark i ASKO Servering Norgescup i 2025, etter å ha vunnet sin klasse under ASKO Servering Telemarkmesterskap 2024 torsdag 3. oktober. Vinnerne av klassen over 22 år ble Siham Aouchi og Selamawit Tesfamariam.

Tiril Heibø Larsen er lærling hos Becks Brasserie og Bar Osebro i Porsgrunn, mens Mathea Sofie Førnes jobber som lærling hos Mathuset Skien. Som vinnere av klassen under 22 år er det Tiril og Mathea som skal representere Telemark i Stavanger på nyåret.

Vinnerne av klassen over 22 år, Siham Aouchi og Selamawit Tesfamariam, er lærlinger på henholdsvis Konosør og Gråtenmoen Bydelshus.

Hjalmar Johansen vgs

Selve mesterskapet gikk av stabelen på Hjalmar Johansen videregående skole i Skien. Hele 14 lærlinger fordelt på sju lag deltok under gårsdagens konkurranse, der en to-retters meny skulle tilberedes basert på lokal røye til hovedrett og like lokale multer og epler til dessert.
– Lokalmat-tankegangen er tydelig også i dette mesterskapet. Hovedråvaren var røye fra Fyresdal, mens multer og epler fra Gvarv skulle prege desserten, forklarer Alexander Nussbaum, som er fagkonsulent på Opplæringskontoret for salg, service, reiseliv, IT, restaurant & matfag (OSS & RM). – Samtidig åpnet vi for stor kreativitet, slik at deltagerne kunne stå ganske fritt til å skape sine egne tolkninger.

Fornøyd

– Vi er svært glade for den positive responsen i år, fortsetter Nussbaum i OSS & RM. – Når flere konkurrerer om førsteplassen, bidrar det til utviklingen og kvaliteten hos alle lærlingene, noe som gir Telemark grunn til å glede seg over dyktige fagpersoner innen restaurant- og matbransjen i fremtiden. Vi setter stor pris på at lærebedriftene gir lærlingene sine denne unike muligheten til å delta. I en tid hvor det er stort behov for fagfolk, er dette en situasjon Telemarkregionen virkelig kan være stolt av!
– NKL avd. Telemark, OSS & RM og Hjalmar Johansen VGS har hatt et langvarig og godt samarbeid når det gjelder rekruttering til restaurant- og matfaget. Lang erfaring og solid kompetanse er avgjørende for å utdanne dyktige fagpersoner innen dette håndverket. Konkurranser skaper vinnere, og deltakelse i ASKO Servering Telemarkmesterskapet gir en utmerket mulighet til å øve seg på fagprøven som venter ved slutten av læreperioden. Her får lærlingene også muligheten til å bygge selvtillit og håndtere stressituasjoner på en god måte, avslutter Nussbaum.

Det var OSS & RM som arrangerte mesterskapet, i samarbeid med ASKO Servering, NKL Telemark og Hjalmar Johansen videregående skole.

ANNONSE