Labdyrket ris med biffceller

Forskere i Sør-Korea har laget laboratoriedyrket ris som inneholder ekte muskel- og fettceller fra storfe. Dette skal øke næringsverdien i risen.

De siste årene har det blitt mer fokus på laboratoriedyrket kjøtt, og det er stadig flere som forsker på dette området. Forskerne i Sør-Korea er derfor ikke unike på dette punktet. Der de skiller seg ut, er imidlertid at de er de første som har klart å dyrke fett- og muskelceller i riskorn. 

Rosa proteinris

Den nye hybridrisen har en marmorert rosa farge, på grunn av kjøttet og fettet fra biffcellene. Risen skal visstnok ha en behagelig smak som gjør at den kan brukes i de samme matrettene som vanlig ris, og dermed fungere som en erstatning.

Den store fordelen med den labdyrkede biffrisen er nettopp næringsinnholdet. Innledende testing viste at risen hadde 8 prosent høyere proteininnhold enn vanlig ris, og 7 prosent høyere næringsinnhold generelt. 

En ekstra bonus var at produksjonen av denne risen betydelig reduserte mengden CO2 som ble produsert. Dette gir altså en mer miljøvennlig prosess.

Hele forskningsartikkelen kan leses på cell.com.

ANNONSE