– Overraskende lett å selge

SMAKmagasinet er på sjømatrestauranten Engelsviken Brygge, for å snakke øl med innehaver Christine Alexandersen, og Kristine Lund fra Klokk & Co. Og hva er det som er lett å selge? Jo: alkoholfritt øl!

– Alkofritt øl bare vokser som varegruppe, og da er det smart å være alliert med Klokk & Co, som har det bredeste sortimentet, mener en fornøyd Christine Alexandersen, som har drevet det populære spisestedet i vakre Engelsviken siden 1997. – Det handler om mange smaker som passer til mye.

Apropos smak: Retten som satte Engelsviken Brygge på matkartet for alvor, var stedets egenutviklede fiskesuppe. Den dag i dag kommer gjester fra Oslo i nord til Sarpsborg i øst for å nyte nettopp den.
– Og da anbefaler vi gjerne Gringo, som vi synes passer bra som drikkefølge, melder Christine.

Lokalmat

Engelsviken Brygge har samarbeidet med Klokk & Co siden bryggeriet startet i 2017.
– Det at flere av produktene deres er skapt lokalt setter en ekstra spiss på det hele, påpeker Alexandersen.

– Ja, det stemmer det, humrer Kristine Lund. – Jeg har så og si vokst opp her rundt Engelsviken, siden vi bodde her i alle ferier. Helt siden vi begynte, har vi eksperimentert oss frem til nye smaker nettopp i sommerhuset vi overtok fra foreldrene mine.

Egenprofilert øl

I tillegg til å utvide drikkemenyen i takt med utviklingen i Klokk & Co, har Engelsviken også investert i øl profilert med egne etiketter.
– Det passet særlig godt med egenprofilert øl fra Klokk & Co da vi åpnet Engelsviken Matbar for sju år siden. Matbaren har en litt annen vri enn Engelsviken Brygge, med en distinkt profil og med sushi som trekkplaster. Kokken på matbaren – Viros – har lært sine sushikunster i Japan, og skaper matopplevelser som bare må prøves.

Ingefærøl

For litt siden slo Klokk & Cos alkoholfrie ingefærøl til med et brak i dagligvarebutikkene, og ble raskt Menys mest solgte.
– Vi ble like overrasket som alle andre over hvor populær den ble, innrømmer Kristine Lund. – Vi traff tydeligvis en nerve, og det er gøy. I serveringsmarkedet har den også truffet blink, både som egen drikk og som ingrediens i drinker.

Klokk & Co kan nå altså by på hele åtte ulike alkoholfrie øltyper. Nykommeren Ginger Beer er nettopp nevnt, og klassikeren Fripa er fremdeles pop. Den har fått følge av en mango-variant. Nada Pale Ale og Gringo Mexican Lager er også godt kjent. I tillegg kommer tre radler-varianter, med smakene lime & mango, trippel sitrus og Mandarin og sitrongress.  

Kristines øltips til maten

  • Fripa: Passer fint til biff, burger. Gjør seg også godt til pizza, tapas og lam.
  • Mango Fripa: Den ekstra smaken av mango gjør den til et spennende følge til pizza, spekemat, BBQ og indisk.
  • Gringo: Er selvfølgelig god sammen med meksikansk mat. Samtidig passer den ypperlig til sjømat som skalldyr, fiskesuppe og sushi.
  • Nada: God drikke til ville og kraftige smaker, som spicy burger, viltkjøtt og kraftige oster.
  • Fripa Lime & mango-radler: Fint følge til pizza og lett sommermat.
  • Fripa Trippel sitrus-radler: Passer i likhet med Gringo godt til sjømat.
  • Fripa Mandarin & sitrongress-radler: Frisk smak som går godt til burger, thaimat og milde oster.
  • Ginger Beer – Alkoholfri ingefærøl: Nykommeren setter en ekstra spiss på både sushi og texmex.
ANNONSE