Er fremtidens cocktailbar alkoholfri?

De siste årene har det vært en sterk økning innen det alkoholfrie drikkesegmentet. Stadig flere velger alkoholfri drikke i stadig flere anledninger, og tilbudet øker med etterspørselen. Betyr dette at fremtidens cocktailbar vil være alkoholfri?

Uavhengig av hvorvidt man tror fremtiden er alkoholfri eller ikke, er det ikke å komme fra at alkoholfritt blir stadig viktigere. Det holder ikke lenger med ulike typer mineralvann – bare fordi man ikke drikker alkohol, betyr ikke det at man ikke ønsker en god smaksopplevelse. For hvorfor skal man ikke kunne kose seg med lokale øltyper, gode bobler og deilige drinker bare fordi man velger alkoholfritt? Dersom man ønsker å være en seriøs aktør i bransjen, er man altså nødt til å ta alkoholfrie drikkealternativer seriøst.

Større aksept for alkoholfritt

Det har lenge vært uglesett å gå på restaurant eller gå på byen med venner uten å drikke alkohol, men de siste årene har det heldigvis blitt mer akseptert. Alkoholfri øl har lenge vært relativt vanlig, men vi ser nå også en økning i alkoholfri vin og alkoholfritt brennevin som kan brukes i cocktails.

Alkoholfrie cocktails normaliserer konseptet om at det går an å være sosial uten alkohol. Vi lever i et alkoholmettet samfunn, og det bringer med seg flere fordeler å ha sunne, smakfulle og sosialt aksepterte alternativer.

Fremveksten av alkoholfritt brennevin

Det kommer stadig flere alkoholfrie brennevinvarianter som fungerer som sine alkoholholdige motparter når det kommer til både smak og kompleksitet. Det finnes alkoholfrie varianter av blant annet gin, vodka, whisky og tequila, men det finnes også en rekke ulike varianter som ikke prøver å etterligne spesifikke typer brennevin. Disse har sine helt egne smaksprofiler, noe som betyr at man har muligheten til å kunne lage nye og spennende cocktails.

Gode, alkoholfrie drinker er mer enn bare blandinger av forskjellige typer juice – når man skal lage mocktails, er man nødt til å erstatte alkoholen med noe som ligner. Alkoholfritt brennevin gir en tekstur og dybde til cocktailene som man ikke klarer å oppnå ved bruk av juice og vanlige siruper, og som man derfor tidligere ikke har funnet i mocktails. Gode mocktails er laget med samme omhu og oppmerksomhet som de andre cocktailene på menyen, og skal være like unike i smak og originalitet som klassiske cocktails.

Alkoholfritt kan øke omsetningen

Hos mange serveringssteder er alkoholsalget en stor del av omsetningen. På grunn av dette finnes det nok noen serveringssteder som kvier seg for å øke det alkoholfrie drikketilbudet. Alkoholfrie cocktails skiller seg imidlertid ut fra mineralvann.

Dersom man lager mocktails med alkoholfritt brennevin, og skaper alkoholfrie drinker som er gjennomtenkte og har en smaksprofil som minner om vanlige cocktails, vil forbrukere i stor grad være villig til å betale godt for dem. Og ved å tilby gode alkoholfrie drinker, vil flere kunder velge disse alternativene fremfor vann og brus, noe som igjen vil kunne bidra til økt omsetning.

Alkoholfrie cocktailbarer vokser frem

På grunn av den økende populariteten til alkoholfri drikke, har det dukket opp alkoholfrie cocktailbarer verden over, blant annet i USA og Storbritannia. Disse gir et trygt og inkluderende miljø, og har blitt svært populære. Vi har all grunn til å tro at antallet alkoholfrie cocktailbarer kommer til å øke i årene fremover. Men betyr det at vi tror at fremtidens cocktailbar vil være alkoholfri?

Skal vi være helt ærlige, tror vi nok ikke at de alkoholfrie alternativene noen gang kommer til å erstatte alkoholen. Men at utvalget av alkoholfrie drikkevarer vil øke i serveringsmarkedet, og at det vil kunne dukke opp enkelte fullstendig alkoholfrie cocktailbarer i vårt langstrakte land? Det har vi troa på.

Kilder: atlanta.eater.com, missirosesviews.com, forbes.com, nrn.com

ANNONSE