Haga Café og Restaurant: En ny standard for golfrestauranter?

Haga Golfklubb på Bekkestua er som andre golfklubber, med ett viktig unntak: De har mer enn bare en klassisk «golfkafeteria» med enkel oppvartning. Haga Café og Restaurant har en à la carte-meny, og du kan spise både frokost, lunsj og flere retters middag her.

– Alle golfbaner selger pølser, men det gjør ikke vi! sier Karolina og Wiesław Bartosz, ekteparet som driver restauranten, til SMAKmagasinet. – Vi ville vekk fra standard golfmat som pølse og vaffel, og har rett og slett endret standarden for hva slags mat man kan få på en golfbane.

Haga Café og Restaurant åpnet i 2018, og på fire år har konseptet deres blitt godt etablert.
– Haga Café og Restaurant er virkelig en inspirasjon for andre spisesteder på golfbaner, sier Sara Henriksen, markedskonsulent i ASKO Servering og rådgiver til Haga Café og Restaurant. – De har bevist at man ikke trenger å ha pølser og vafler på en golfbane, men at man kan gjøre veldig mye mer ut av et slikt konsept.

Servering året rundt

Det er ingen tvil om at restauranten er populær. Til tross for at de er en «golfrestaurant», har de åpent hele året – selv utenfor golfsesongen.
– Vi er faktisk det første konseptet som har vært her så lenge. Det må jo bety at vi gjør noe riktig, sier Wiesław og smiler. – Det første året var gjestene våre nesten utelukkende golfspillere, men nå får vi mye besøk av de lokale som bor i området. Vi klarer derfor å holde åpent hele året. Om sommeren har vi åpent hver eneste dag fra 09:00 til 21:00, mens det er noe reduserte åpningstider på vinterhalvåret.

– Det er jo ikke å legge skjul på at det er mindre jobb utenfor golfsesongen. Og de siste to årene har vært preget av koronapandemien, så det har vært litt uvanlige tilstander, sier Karolina. – Men det er skiløyper i nærområdet, så om vinteren får vi gjerne besøk av skigåere. Ellers har vi catering, og avholder mange arrangementer. Vi samarbeider også med to begravelsesbyråer.

På Haga Café og Restaurant har de nemlig flotte selskapslokaler, inkludert et chambre separée, med god takhøyde og store vindusflater som gir flott utsikt over den grønne golfbanen.
– Vi har hatt mange konfirmasjoner den siste tiden, og ellers går det mye i dåp, bryllup og bursdagsfeiringer, sier Karolina. – De fleste bestillingene vi får er på grunn av anbefalinger fra tidligere gjester. Det viser at mange sprer ordet om restauranten og selskapslokalene våre til venner og bekjente etter at de har vært her, noe som er utrolig hyggelig!

Et godt samarbeid med ASKO Servering

Haga Café og Restaurant er kunde av ASKO Servering, og Bartosz-ekteparet snakker varmt om samarbeidet.
– Vi er veldig fornøyde med samarbeidet. Vi får masse hjelp av Sara, og hun er alltid på plass! sier Karolina og smiler bredt. – Vi har også muligheten til å få ekspresslevering, noe som er veldig praktisk hvis vi plutselig går tom for enkelte varer.

– Vi merker svært stor forskjell fra å kjøpe varer selv på Storcash, slik vi gjorde tidligere, og å bestille gjennom ASKO Servering, sier Wiesław. – Vi sparer så utrolig mye tid og penger på å kunne være her og jobbe i stedet for å være ute og handle.

Henriksen er også svært fornøyd med samarbeidet mellom ASKO Servering og Haga Café og Restaurant.
– Som markedskonsulent kan jeg hjelpe dem med å få lønnsom drift, slik at de kan spare tid og penger og heller fokusere på arbeidet de gjør i selve restauranten. ASKO har også en bredde i sortimentet, noe som gjør at de kan bestille alle varer gjennom oss – både til frokost, lunsj og middag, sier Henriksen. – Men skryten må fortsatt gå til Karolina og Wiesław. De har kjempefine lokaler her, hvor de gjør veldig mye. De har mange bein å stå på med tanke på at de har en flott restaurant, fine selskapslokaler og catering. De har mat hele dagen, og har utviklet et vellykket konsept. Det er dette som gjør at de kan være åpne hele året, noe som er fantastisk bra jobbet.

Forventer en strålende sesong

Bartosz-ekteparet har ingen planer om å ligge på latsiden den kommende sesongen.
– Akkurat nå jobber vi med å få klar sommermenyen. Vi ønsker å gi golfspillerne som er her år etter år noe nytt hver sesong, slik at det ikke blir kjedelig, sier Wiesław. – Nytt i år er derfor at vi har baguetter, focaccia og annet påsmurt som de kan ta med seg ut på banen og spise.

– Vi skal også prøve å få til «aftergolf» og lage i stand en ordentlig fest én gang i måneden. Det tror vi blir utrolig gøy, sier Karolina. – Ellers har vi mange arrangementer planlagt, og kommer til å gjennomføre ulike arrangementer gjennom hele sesongen. Medlemmene i golfklubben er veldig flinke til å bruke lokalene vi har, noe vi setter stor pris på!

– Vi jobber også med å finne nye lokaler i sentrum, som vil gi en bedre løsning om vinteren. Vi utvikler oss hele tiden, så vi kommer nok også til å finne på noe annet nytt og spennende fremover, avslutter Bartosz-ekteparet.

ANNONSE