Krig skaper større usikkerhet enn pandemi for sommerens utenlandsferie

+
Mange er fortsatt avventende til å bestille ferie i utlandet, viser ny undersøkelse.

14 prosent av oss er usikre på om vi skal reise utenlands i sommer på grunn av krigen i Ukraina, mens 13 prosent usikre på grunn av koronapandemien, viser en fersk undersøkelse om nordmenns ferieplaner gjennomført av FINN reise.

Mens 1 av 3 skal reise utenlands i sommer, er det enda flere som fortsatt ikke har bestemt seg. Det til tross for at nordmenn planlegger å bruke betydelig mer penger på årets ferie enn i fjor.

Det viser en helt fersk, landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på oppdrag for FINN reise. Undersøkelsen er gjennomført i andre halvdel av mars i år, blant 1150 respondenter i alderen 18–87 år.

– Nyhetsbildet har den siste tiden vært ganske mørkt. Selv om vi er på vei ut av pandemien har krigen i Ukraina påvirket oss. Høye strøm- og drivstoffpriser har også fått mye oppmerksomhet. Det gjør at vi nordmenn er splittet på det å reise utenlands i sommer, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Undersøkelsen viser at 30 prosent skal reise utenlands i sommer, og av disse har halvparten allerede bestilt ferien. 33 prosent skal ikke utenlands, mens 37 prosent sitter på gjerdet.

ANNONSE