Grøstadgris: – Bedre kjøtt når en gris får være en gris

– Når grisen går ute og får beveget på seg, så utvikler den mer muskulatur, og rasen vi bruker, gjør at vi får et mer intramuskulært kjøtt. Rett og slett et mye bedre råstoff å jobbe videre med, sier Trude Viola Antonsen, daglig leder på Grøstadgris AS i Vestfold. Med sin økologiske frilandsgris gjør Grøstad seg nå tilgjengelig på serveringsmarkedet.

Bare gå inn på kontoret der borte. Skal bare mate grisene først, så kommer jeg etter.
SMAKmagasinets sorte reportasjebil har nettopp rullet inn på tunet til Grøstad gård i Undrumsdal, midt i Vestfold fylke. Her blir vi hjertelig tatt imot av Gry Beate Knapstad – gründer og bonde til Grøstad gård – midt under fôringa. Unggrisene strømmer til for å ta den nyankomne i nærmere øyesyn. Men interessen dabber fort av, straks maten blir servert.

Se de glade grisene på Grøstad gård i videoen ovenfor!

Les mer om Grøstadgris i SMAKmagasinet nummer 5. 

ANNONSE