Pengestøtte til sjømattiltak på ungdomsskoler

+
Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik.

Sjømattiltaket "Kokkemesterskap for ungdom!" får inntil 100 000 kroner for å øke sjømatkonsumet til den yngre befolkningen.

– Sjømat er godt og konkurranse er gøy. Kombinasjonen av disse er en god måte å vekke og øke interessen blant unge, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik.

For ungdomsskoleelever

Sjømattiltaket "Kokkemesterskap for ungdom!" i regi av Salt Lofoten er et heldagsopplegg for ungdomsskoleelever på tre utvalgte skoler. Her skal de få servert foredrag om sjømat og kultur, i tillegg til å delta på et internt kokkemesterskap. Den som lager den mest velsmakende og kreative sjømatretten utpekes som vinner.

– Med verdens beste sjømat er det et hav av muligheter. Tiltak som dette kan gi flere smaken på sjømat, og bidra til at flere serverer fisk hjemme. Det er viktig, fordi gode matvaner etableres tidlig, sier Nesvik.

#sjømaterdigg

Salt oppsøker ungdomsskoler hvor unge ikke spiser så mye sjømat. For å inspirere medelever og venner oppfordres elevene til å vise sine selvlagde sjømatretter ved å bruke #sjømaterdigg. 

– Det gjelder å skape engasjement rundt sjømaten og å møte ungdommene der de er. De aller fleste er på sosiale medier, sier fiskeri- og sjømatministeren.

Kompetansebedriften vil også spre kunnskap om hvilke bærekraftige ressurser som finnes lokalt, og om hvordan havets matfat kan benyttes til å lage enkle og sunne retter. Målet er at opplegget skal ha innvirkning på matvanene senere i livet.

Sjømattiltak

"Kokkemesterskap for ungdom!" får støtte gjennom ordningen Sjømattiltak. Tilskuddsordningen har som formål å stimulere til tiltak som bidrar til å øke sjømatkonsumet i Norge. Regjeringen har satt av 6,1 millioner til Sjømattiltak i 2019.

ANNONSE