Starte serveringssted? Sjekk e-guiden på Altinn!

E-guiden på Altinn leder deg gjennom det du trenger å vite for å kunne starte og drive serveringssted på lovlig vis i Norge. Det er bransjen selv, i samarbeid med myndighetene, som har tatt initiativ til det nye digitale verktøyet.

Hvis du skal starte opp og drive et serveringssted her til lands, vil du trenge opptil flere ulike tillatelser fra det offentlige. Samtidig finnes det en rekke plikter og krav som du vil måtte forholde deg til.

For å gi deg en bedre oversikt over hva som kreves, har serveringsbransje og myndigheter utviklet en egen e-guide, som enkelt og greit leder deg gjennom hele prosessen.

Alt du må vite

Når du klikker deg inn på e-guiden på Altinn, får du først spørsmål om hva slags serveringssted du ønsker å starte. Avhengig av hva du svarer, ledes du via nye relevante spørsmål frem til en oversikt over alt du må vite, om alt fra navnevalg, næringskoder og krav til lokaler, til matmerking og hygienekrav. Alt i alt et nyttig verktøy for deg som vil starte nytt.

Guiden finner du her.

ANNONSE