Facebook Pixel analytics tool

Populære Miscela kaffebar på Sortland

For snart ni år siden åpnet Kristin Hansen og Camilla Paulsen Miscela kaffebar i Blåbyen Sortland. Ryktene om at de serverte sabla god kaffe førte raskt til utallige faste kunder.

Da de to venninnene skulle starte opp, fikk de blant annet høre at Sortland hadde så mange kafeer at det neppe kunne være rom for en til. Men Sortland hadde ingen rene kaffebarer. 

Savnet kaffebarlivet

Kristin hadde flyttet hjem etter å ha bodd mange år i Oslo og Tromsø, og savnet kaffebarlivet. Hun er økonomutdannet, men har alltid hatt passion for kaffe. 

Gjennom ei barselgruppe møtte hun Camilla – kokk og kaffeelsker. De bestemte seg for å satse sammen. Et godt valg, for omsetningen har økt, i takt med antall kunder. 

Kjenner kundene

Ryktene om den gode kaffen og stemninga når langt utenfor regionen. 

– Vi er helt avhengige av kaffe, og svart kaffe fra Kenya er både min og Camillas favoritt, sier Kristin.

Kaffebaren har tre ansatte i tillegg til fire ekstrahjelpere, men eierne arbeider også selv i kaffebaren. 

– Vi vet stort sett hva den enkelte kunde vil ha når de kommer, sier Camilla. 

– Vi har inne fem–ti kaffeslag, type kaffe og land avhenger av sesong, sier Kristin.

Mer enn bare kaffe

Interessen for te er økende, og de har inne bortimot 30 varianter. 

De selger også mye smoothie og milkshake. Til alle drikkene er det selvsagt også mulig å kjøpe noe søtt og sunt. Men kaffen er desidert viktigst!

En kunde uttalte en gang at skulle stått en plakat på døren til Miscela kaffebar med advarselen: «Hvis du først begynner å drikke kaffe her, blir du avhengig».