Landets beste kokker samles til matfestival

Søndag 3. juni er det dags for Kokkenes dag 2018; en utendørs matfestival der målet er å dele kunnskap og bygge et sterkere samhold blant kokkene ved noen av landets beste restauranter. Festivalen finner sted i det grønne på Strand i Bærum, og er åpen for alle.

Festivalen ble arrangert for første gang i fjor, etter initiativ fra Tom Victor Gausdal, som driver Strand restaurant. Arrangementet ble en suksess med over 2000 besøkende, og følges opp i år med enda flere deltakende restauranter.

Alle de 40 restaurantene vil servere smakebiter fra menyen sin, og arrangøren lover «[…] matboder så langt øyet kan se med det aller beste kongeriket kan tilby av gastronomiske herligheter.»

Musikk og moro

Det blir ikke ordentlig fest uten musikk, og matfestivalen byr også på konsert med Snow Boyz og Shishko. I tillegg blir kokkekonkurransen Chefs Battle vol. 3 avholdt. Dominik Literski fra Røst teaterbistro møter JD Kleven fra Strand Restaurant, og Christian Rinnan fra Stock møter Fredrik Sjøli fra Kontrast. Det blir også en kåring av Kokkenes kokk, der mange kokker nominerer den man mener fortjener tittelen. Etterfesten blir holdt i ballsalen på Strand restaurant, og der blir det dj-set med Fredfades.

Arrangementet er gratis og er åpent for alle. Det vil bli egne aktiviteter for barna.

Smak mat fra disse restaurantene

• Kontrast

• Palace Grill

• Tango

• Brasserie Hansken

• Le Benjamin

• Bokbacka

• Toppheim

• Arakataka

• Røst Bistro

• Spontan

• Cru

• Sverre Sætre konditori

• Hitchhiker

• Klosteret

• Sentralen

• Brasserie France

• NKL

• Søtt & Salt

• Pink Elephant

• Kolonialen Bislett

• The Golden Chimp

• Restaurant À L’aise

• Credo

• Bølgen og Moi

• Plah

• BA 53

• Egget

• Kulinarisk Akademi

• Jacob & Gabriel

• Flying on Wheels

• Bula Bistro

• Nemesis

• Vaaghals

• Stock

• Gamle Raadhus

• Strand restaurant

• Hrímnir Ramen

• Happolati

• Dugurd Kantiner

ANNONSE