Passionated Mule med Rumish Caribbean

Passionated Mule med Rumish Caribbean er Barkonsults alkoholfrie variant av drinken som startet som Moscow Mule.

Moscow Mule skal ifølge legenden ha blitt mikset for første gang på New York-hotellet Chatham Hotel – en gang i 1941. En annen og kanskje mer troverdig legende sier at drinken ble født på vestkysten året før, på den «engelske puben» Cock’n Bull i West Hollywood i California. En av drinkens tre oppfinnere, John G. Martin, som den gang var daglig leder for Smirnoff-eier Heublein Inc., sto hardnakket på sistnevnte, selv om han også figurerer som en av tre oppfinnere av Russian Mule på Chatham Hotel året etter …

Uansett: Russisk vodka var ikke overvettes populært i kapitalismens hjemland på den tiden, så behovet var stort for en drink som kunne bidra til økt salg. Drinken skulle også bidra til mersalg av en annen «hyllesliter», nemlig ingefærøl. Blant mule-oppfinnerne finner vi også en viss Jack Morgan må vite, og godeste Morgan eide både Cock’n Bull på Sunset Strip og merkevaren Cock’n Bull Ginger Beer …

Gjenoppstått

Moscow Mule ble superpopulær blant «the glitterati» i og rundt Hollywood, og spredte seg senere østover. Den fikk også et hav av variasjoner etter seg, som først og fremst eksperimenterte med sprit-typen. Det er også dette Barkonsult har gjort, gjennom å bytte rom med Rumish i Moscow Mule-avleggeren Jamaican mule.

Passionated Mule med Rumish Caribbean – bygget – i Hi-Ball-glass

Øverst på siden kan du se hvordan bartender Kenneth James Charles setter drinken sammen. Merk at alle produktene du ser i videoen leveres av Barkonsult, Mr. Iceman og Cold Pressed Juice over ASKO Servering. Bare klikk på lenkene i oppskriften, som kommer her:

Selv glass, barskje og målebeger får du gjennom ASKO Servering. Ha det gøy, og gjør gjestene glade!