Innlandshygge

I februar 2020, kun 45 dager før pandemien brøt løs, var Gjøvik stedet for fokus og innsats. Mens resten av verden holdt pusten, jobbet en bestemt Ismaeil Ibrahim Wali sammen med en like bestemt kollega – døgnet rundt – med oppussing av det som skulle bli Innlandets første Hygge-restaurant.

– Det ble til at vi måtte sove i restaurantlokalene, humrer Ismaeil. – Vi måtte bli ferdige, slik at vi kunne åpne så hurtig som mulig. Du kan ikke tjene penger på en restaurant som er stengt!

Dette ble starten på noe mye større. Med tiden dukket nemlig Hygge opp på Lillehammer også. Deretter Hamar. Gjøvik-restauranten har i tillegg utvidet med egen vinbar i andre etasje, pluss nattklubb.
– Når vi investerer, så investerer vi skikkelig. Alt vi tjener, pløyer vi tilbake inn i driften. Fokuset ligger hele tiden på hvordan vi skal fortsette reisen. Jeg ønsker jo å bringe Hygge til hele landet. Neste restaurant ut blir vel i Oslo …

Billig, men bra

Hygge-restaurantene er nettopp det: hyggelige. Hjemmekoselig interiør, myk belysning og spennende materialbruk. Menyen er like hyggelig – som den er stor. Du finner alt fra enklere sandwicher til fjellørret til pig wings til salat. Pluss pizza, burgers og mye annet godt.
– Kvalitet er viktig for oss. Samtidig prøver vi å ligge lavt i pris uten å kompromisse. Du skal ha råd til å spise hos oss så ofte du ønsker, og du skal alltid finne noe du liker på menyen!

Arbeidsmaskin

Det var ikke bare på Gjøvik at det ble mye jobbing på Ismaeil Ibrahim Wali. Det gjør det stort sett alltid.
– Jeg har mange hatter – kjøkkensjef, personalansvarlig, driftssjef … Kontorjobben tar jeg om natta, for det er ikke tid på dagtid, smiler Ismaeil.

Også interiøret i restaurantene har Ismaeil tegnet og designet selv. I tillegg lager han alt av markedsføringsmateriell som Hygge har behov for. 
– Jeg trives med å jobbe med alt. Livet mitt er jo disse restaurantene. Har ikke hatt ferie på over fem år. Og det er helt greit.

10 år i Norge

Ismaeil kom til Norge for ti år siden, i 2014. Språket lærte han på få måneder, men at han skulle bli gründer og restaurantkjede-eier var ikke planlagt. I hvert fall ikke fra start.
– Jeg ville studere, men samtidig måtte jeg finne meg en jobb. Og den jobben fant jeg på en restaurant. Først sommerjobb, så heltid. Perfekt ved siden av studier.

Etter noen år i bransjen dukket det opp en annonse – for en restaurant til salgs. Ismaeil slo til sammen med en partner, og deretter gikk det altså slag i slag.
– Det har gått bra fordi vi alltid har jobbet hardt! 

Inspirasjon

Hygge-eierens markledskonsulent hos ASKO HEDMARK er Torill Kolbjørnsen, som er dypt imponert over det arbeidet Ismaeil har gjort.
– Reisen hans viser hva som er mulig hvis man har inspirasjon og mot til å skape, mener Kolbjørnsen.

– Og vi er veldig fornøyd med ASKO og samarbeidet med Torill. Hun hjelper alltid til, og er liksom alltid til stede. Hun og ASKO er en viktig del av suksessen vår, avslutter Ismaeil Ibrahim Wali.