Pineapple Mojito med Rumish

Gjengen fra Barkonsult har mikset en alkoholfri ananas-variant av drinken som ble «oppdaget» av sir Francis Drake og udødeliggjort av Ernest Hemingway.

Mojito er og blir forbundet med Cuba og Havana, der drinken har en mange-hundreårig historie. En av mange opphavslegender forteller at drinkens første navn var «El Draque», oppkalt etter den engelske kapteinen, politikeren og eventyreren sir Francis Drake. Det hele skal – ikke uventet – ha startet som medisin. Mannskapene på Drakes skip, som gjerne opererte i området, slet med sykdommer som skjørbuk og dysenteri. Heldigvis var Drakes skipslege kjent med at krydderurten mynte skulle ha visse helbredende egenskaper. Derfor blandet han mynteblader sammen med «brennende vann» – som aguardiente betyr – samt limejuice og sukker til en helende drikk. Siden aguardiente kan ansees som en noe røffere form for rom, blir derfor denne medisinske nyvinningen – ifølge nevnte legende – sett på som den første Mojito. Ettersom råvarene til drinken ble hentet fra Cuba, kom også lokalbefolkningen der i kontakt med det ferdige produktet. Og der skal altså medisinen ha blitt videreutviklet til sin endelige form. 

Hemingway

Den amerikanske forfatteren og nobelprisvinneren Ernest Hemingway bidro på sin måte til å øke mojitoens popularitet. I løpet av sine 20 år i Havana skal han ha inntatt store mengder av den svalende drinken, blant annet på baren La Bodeguita del Medio. Siden han var både kjent og berømt skal turister så vel som litterære «groupies» ha merket seg hva den navngjetne skribenten helte i seg. 

Etter den kommunistiske revolusjonen i 1959 tok eksilkubanerne drinken med seg til USA, og derfra spredte den seg over stort sett hele verden.

Rumish

Barkonsults alkoholfrie versjon av Mojito har med et hint av ananas. Øverst på siden kan du se hvordan bartender Kenneth James Charles setter det hele sammen. Merk at alle produktene du ser i videoen leveres over ASKO Servering. Bare klikk på lenkene i oppskriften, som kommer her:

ANNONSE