Samefolkets dag: Sett samiske spesialiteter på menyen

6. februar er samenes nasjonaldag. Det er en utmerket anledning til å lage en spennende rett av eksotisk og velsmakende reinsdyrkjøtt!

Det samiske kjøkken har mye spennende å by på. Den samiske nasjonalretten er en fyldig kjøttsuppe som kalles for bidos. Rein inngår også i en rekke andre retter; blant de mer kjente er nok reinsdyrstek, reinsdyrbiff, og ulike gryteretter. Uansett hva som måtte friste, har ASKO Servering et stort utvalg av reinsdyrkjøtt i ulike varianter.

Samefolkets dag er en felles markering for samene i Norge, Sverige, Finland og Russland.

Blodmat og andre delikatesser

SMAK-magasinet besøkte i høst Maret Ravdna Buljo fra Kautekeino, som har stor kunnskap om samiske mattradisjoner. I Lødingen kommune driver hun en restaurant der gjestene tilbys unike samiske retter.

 – Jeg er veldig opptatt av at ikke den gamle matkunnskapen fra våre forfedre går tapt, så jeg lager maten slik de gjorde, sier hun.

Les hele reportasjen med Maret her.

ANNONSE