Menyplanleggeren klar for Vestlandet

+
– Menyplanleggeren er et verktøy for ditt serveringssted, og vil bli plassen der alle oppskriftene dere bruker, legges inn, forklarer Annette Huth (t.v.) og Jeanette Lund fra ASKO Norge.

Menyplanleggeren – en spennende funksjon i ASKO Serverings nye netthandelsløsning – er endelig klar. Løsningen introduseres regionvis, og det er kundene til ASKO VEST som først kan planlegge menyer digitalt.

Poenget med menyplanleggeren er å gjøre det lettere for deg som kunde. Planleggeren er et verktøy for ditt serveringssted, og vil bli plassen der alle oppskriftene dere bruker legges inn. Som kunde bestemmer du selv hvem som skal få tilgang, enten det er kolleger eller hele verden!

Mange nyttige funksjoner

I planleggeren kan du også hente inspirasjon til nye kulinariske kreasjoner, ved hjelp av tips og oppskrifter som leverandører og andre ASKO-kunder deler med deg.

– Sett at du har utviklet en rett som er en vinner blant gjestene. Ved å legge oppskriften inn i planleggeren, vil du enkelt kunne beregne hvor mye råvarer du trenger for å kunne servere retten til det antall gjester du forventer. Planleggeren legger råvarene levert over ASKO rett i handlekurven. Slik kan innkjøpsansvarlig enkelt bestille riktig kolli av hver vare. Planleggeren regner også ut kostpris, noe som gjør det lettere å prise retten riktig ut mot gjest, sier Jeanette Lund, markedskoordinator hos ASKO Norge.

– Menyplanleggeren gir deg i tillegg god oversikt over næringsinnhold og eventuelle allergener. Dermed vil den også kunne generere etiketter direkte fra planleggeren, til bruk ved lagring av mat som ikke umiddelbart skal serveres. 

Intuitiv og responsiv

ASKO Servering har lagt stor vekt på at den nye netthandelsløsningen – og menyplanleggeren – skal ha et intuitivt brukergrensesnitt. Dessuten er den laget med responsivt design, som betyr at nettsidene tilpasser seg ulike skjermstørrelser, som igjen gjør at du enkelt kan bruke mobilen til å lese oppskrifter og til å bestille råvarene som må til.

– Vi har jobbet hardt for at den nye løsningen skal være så selvforklarende som mulig. Den skal være enkel både å lære og å bruke. I tillegg utvikler vi både brukermanual og instruksjonsvideo. Sistnevnte vil bli lagt ut på YouTube-kanalen vår så snart den er klar, legger Annette Huth til. Annette er markedskoordinator for lokalmat i ASKO Norge, og nettopp kategorier som lokalmat blir viktig for menyplanleggeren som inspirasjonskilde.

Oppskrifter åpne for alle

– Vi har allerede lagt ut 60 oppskrifter – i samarbeid med leverandørene – til felles bruk og inspirasjon. Og 15 nye er allerede på vei, fortsetter Jeanette Lund.

– Vi ønsker å tilby det lille ekstra, for å «kickstarte» bruken av den nye planleggeren. Samtidig oppfordrer vi alle kunder og leverandører til å sende inn oppskrifter i alle kategorier, til nytte og glede for hele bransjen.

Spennende mulighet

Carl-Otto Karlengen, som er markedssjef for digital handel i ASKO Servering, ser frem til å bringe kunder og leverandører sammen i det nye verktøyet.

– Menyplanleggeren vil gi spennende muligheter til å jobbe med skaperånd for alle samarbeidspartnere. Produktnyheter kan settes inn i konkret kontekst, og sees i sammenheng – som i en middag, en dessert, eller en «to go»-rett.

– Og husk; dette er bare begynnelsen. Oppskrifter vil bli lagt inn og delt hele tiden, og vi ønsker hele bransjen velkommen til å bidra, avslutter Karlengen.

ANNONSE