Snart klart for VM i skreifiske

+
Her får Siv Fjærli Krüger hjelp av Jan Petter Skarpeid med å lande fangsten. Torkel Stensrud står klar om storskreien skulle bite på.

En av vinterens store begivenheter i Nord-Norge er VM i skreifiske som foregår i Svolvær 16. – 17. mars. Da starter rundt 600 ivrige fiske-entusiaster fra en rekke land konkurransen om hvem som får den største fangsten. Arrangementet er blitt særdeles populært, og trekker nå mellom 5–6000 besøkende til Solvær de dagene arrangementet foregår.

For hoteller og restauranter er dette blitt en veldig viktig happening, og man regner med at det gir en meromsetning for reiselivsnæringen på rundt 30 millioner kroner.

Få plasser igjen

VM ble første gang arrangert i 1991, og samlet den gang 220 deltakere. Nå er antallet deltakere 600, noe som er det som er det maksimale av hva man kan klare. Det er mellom 50 og 60 yrkesfiskere som deltar. De andre er ivrige hobbyfiskere. Nå begynner deltakerlisten å fylles opp, men det er fortsatt noen ledige plasser på fredagen om du skulle ønske å jakte på storskreien.

Rekordfangsten er forøvrig en rugg på 2,5 kilo. Den ble satt i 1997. Har du lyst til å forsøke å slå denne i år, må du klikke deg inn på vmiskreifiske.no for nærmere informasjon.

ANNONSE