Se til Aarhus i sommer!

I hele 2017 er danske Aarhus europeisk kulturhovedstad. Det innebærer at Danmarks nest største by byr på spennende kulturopplevelser hele året igjennom, og selvfølgelig har gastronomien en viktig plass i den sammenheng.

Parallelt med dette er byen også utpekt som europeisk gastronomiregion dette året. Det satses sterkt på et bæredyktig landbruk og økologisk produksjon i denne delen av Danmark, og bevisstheten rundt det å bruke lokale råvarer tilpasset årstidene er essensielt i region Midtjyllands nye skandinaviske kjøkken.

Rethink

Temaet for kulturhovedstaden og arrangementene i forbindelse med dette er – slik danskene sier det – Let´s rethink! Som direktøren i Europeisk Kulturhovedstad Aarhus Rebecca Matthews sier det; Dette er en invitasjon og inspirasjon til å snu opp ned på inngrodde måter å gjøre tingene på!

Dette temaet preger også Gastronomi-årets aktiviteter. Ved siden av å være en hyllest til den gode maten og alt som hører til, så er det også et mål å bidra til fornyelse og forbedring på gastronomiens område. Klarer man det, vil man også bidra til bærekraft, fellesskap og informasjonsutveksling på tvers av grenser.

Store matopplevelser

Og tar du turen til Aarhus i sommer, har du mange interessante arrangementer å velge mellom i så måte. Og selvfølgelig har du mange hyggelige spiseopplevelser i vente. Byen ble i 2016 utvalgt som eneste danske destinasjon i Lonely Planets bok ”Food Trails” hvor 52 byer i verden fremheves for sine fantastiske matopplevelser. Side om side med Michelin-restarantene i byen, finner du innholdsrike matmarkeder som Aarhus Street Food og spennende pop up-restauranter.

Les mer om byen Aarhus og tilbudet du finner der på www.visitaarhus.dk

ANNONSE