Episke opplevelser i hjertet av Tromsø

I Grønnegata i Tromsø finner vi det som kanskje er byens mest episke utested. Og det er nettopp derfor Daniel Akselsen og Øystein Dahle har valgt navnet Epic.

– Enten du ønsker å spille minigolf, synge karaoke, spise middag eller ta noen drinker, så er Epic stedet, sier de når SMAKmagasinet er på besøk. – Tanken er at man får flere opplevelser samme sted, og at man kan tilbringe hele dagen her. Å komme hit skal rett og slett være en episk opplevelse. 

Når man kommer inn i lokalet, er det ingen tvil om at menneskene bak Epic er de samme menneskene som står bak ByBowling, som ligger kun et steinkast unna. Likevel har Epic sin helt unike personlighet og atmosfære. Alt er gjennomført og stilig, og jo mer man titter rundt, jo flere kule detaljer oppdager man. 
– Vi har hentet inspirasjon fra blant annet art deco, 20-tallet, 50-tallet og moderne stil, sier Daniel. – Vi har rett og slett laget vår egen stil med de tingene vi liker og synes er kule. Men det skal også selvsagt være pent, og av bra kvalitet.

Mat, minigolf og karaoke

Epic består av tre etasjer. Men selv om alle etasjene tilhører det samme utestedet, har hver etasje sitt eget særpreg og originale stil.
– Første etasje huser restaurant og bar med 100 sitteplasser. Målet vårt er at denne etasjen skal fungere minst like bra på dagtid som på kveldstid, sier Øystein. – I kjelleren har vi et «play room» med minigolf og drikke. Denne etasjen er veldig leken, og fungerer både som et komplement til restaurantdelen og som en selvstendig opplevelse. Dette er også et sted man kan ta med hele familien, for eksempel på en søndag formiddag. Minigolfen er digitalisert og interaktiv, og vi kaller det derfor for «next level minigolf». Man kan for eksempel bli sabotert av medspillerne sine, noe som gjør at man får en helt ny dimensjon på det. Hvert eneste spill blir forskjellig, så her kan man komme tilbake gang på gang uten å gå lei.

I tredje etasje finner man «Club room».
– Det er ikke nødvendigvis en nattklubb, men heller en «Gentleman’s Club» – eller snarere en «Lady’s Club», ettersom det primært er rettet mot kvinner, sier Daniel. – Vi har blant annet shuffleboard, dart, to karaokerom og en scene, samt spesialtilpassede møbler.
– Vi har sørget for at hvert rom i etasjen har sin unike stemning. For eksempel spilles det ulik musikk i hvert rom. Vi vil at det skal være litt spennende å gå rundt og utforske stedet, sier Øystein. – Det er også mulig å leie hele rommet, og for eksempel ha konferanser her. For vår del handler det jo om å gi oss selv muligheten til å gjøre forskjellige ting og tilpasse oss etterspørselen i markedet fortløpende. Er man statisk, er man død.

Kvalitet og komfort i fokus

Når det kommer til maten i restauranten, er filosofien at det skal være amerikansk «comfort food».
– Det er viktig for oss at maten treffer så mange som mulig, sier Øystein. – Det skal være enkelt å dele, gøy å spise og skal heller ikke koste så mye. Men råvarene og maten skal selvsagt ha høy kvalitet.

Og hvem er det som frekventerer Epic?
– Målgruppen er jo egentlig oss voksne uten barn. Man skal kunne gå ut og kose seg en gang iblant, sier Øystein. – Vi har også hatt kjempesuksess med bedrifter. På Epic har de muligheten til å ha et helt opplegg over mange timer uten å måtte ta på seg ytterjakka. Det setter de pris på!
– Vi har allerede begynt å bli godt oppdaget av bedriftene i området, tillegger Daniel. – Men vi jobber med å få folk til å skjønne at vi er en restaurant og at vi er åpne hele dagen. Vi ønsker blant annet å få inn flere turister. Men det er jo ikke så lenge siden vi åpnet, og det tar jo tid å komme seg ordentlig på plass.

Ellers har Øystein og Daniel planer om å være dynamiske og følge med på sesongene.
– Vi hadde for eksempel juletema i desember. Vi hadde ikke typisk norsk julemat, men kjørte julevri på de rettene vi allerede har. Når vi gjør ting, skal vi gjøre det ordentlig. Ingenting blir halvveis her på Epic – det skal tross alt være episk, avslutter Øystein med et smil. 

ANNONSE