ASKO Servering Norgescup rykker nærmere!

Den 7. og 8. februar braker det løs på Jåttå videregående skole i Stavanger, hvor lærlinglagene i ASKO Servering Norgescup skal kjempe om heder, ære og edelt metall. De viktigste verktøyene for å nå målet er kreativitet, teknikk og samarbeid. Konkurransen kulminerer lørdag 8. februar, da lagene skal imponere gjester og dommerpanel med velsmakende trerettere.

Første rett ut skal være en kremet bisque der snøkrabbe spiller hovedrollen. Retten skal inkludere fløte og – eller – creme fraiche, og minst tre ulike typer garnityrer fra grønnsaker. For å tilføre tekstur må retten også inneholde et sprøtt element, enten servert i suppeskålen eller ved siden av. Deltakerne får også utlevert en «mystery»-kasse med ukjente grønnsaker, hvor minst to må benyttes i retten.

Hovedrett: En ny vri på Beef Wellington

Hovedretten utfordrer finalistene til å lage sin egen versjon av den velkjente Beef Wellington. Med Gullkalv ytrefilet fra Nortura Proff som stjernen i retten, skal deltakerne bruke butterdeig som en viktig komponent. Retten må suppleres med minst tre garnityrer, hvorav ett må være et metningsgarnityr. Som en klassisk akkompagnement skal deltakerne lage en variant av rødvinssaus med Knorr Professional Kalvefond. Her også vil en «mystery»-kasse med grønnsaker by på overraskelser, og minst to av disse må innlemmes i retten.

Osteservering: Kreativitet og presisjon 

Tine stiller med fem ulike oster, hvor tre skal brukes i retten. Minst én av disse skal viderebehandles etter eget valg. I tillegg skal kokkene lage en type kjeks eller ostebrød og tre ulike tilbehør, hvor ett må ha et tydelig preg av norsk eplesider. Oster og sider holdes hemmelig til finaledagen, og servitørene vil bringe tilbake informasjon og smaksprøver til kokkene. Det er avgjørende for laget å samarbeide godt for å ta de riktige valgene.

Ekstra mystikk til konkurransen

I tillegg til de planlagte oppgavene vil finalistene bli presentert for en «mystery»-kasse kvelden før finalen. Denne inneholder ekstra råvarer som krever kreativitet og fleksibilitet. Minst fire ulike råvarer fra kassen må brukes i menyen, og det legges stor vekt på hvordan lagene takler denne utfordringen.

Dommernes fokus: Teknikk og samarbeid

Under konkurransen vil dommerne observere hvordan deltakerne håndterer hovedingrediensene med presisjon og respekt. I tillegg til teknikk vil dommerne se på hvordan kokkene samarbeider med servitørlagene for å sikre en sømløs servering av den treretters menyen til de inviterte gjestene.

En feiring av unge talenter

ASKO Servering Norgescup er en arena der unge kokker og servitører kan få briljere og vise frem sine ferdigheter. Dette er ikke bare en konkurranse, men også en feiring av Norges fremtidige bransjestjerner. SMAKmagasinet ønsker alle deltagerne lykke til!

ANNONSE