«Den beste sjokoladekaka i verden»
«Vi hadde et kort stopp her da vi besøkte området, og jeg er SÅ glad for at vi gjorde det! Sjokoladekaken var den BESTE sjokoladekaken jeg noen gang har spist. Betjeningen var veldig imøtekommende og vennlig, og det var en utrolig koselig og behagelig atmosfære,» skriver den britiske TripAdvisor-profilen Sian Pagès etter et besøk på Roalden Kafé og Mathus i Senjahopen.
– Så langt har det gått strålende. Mye mer folk enn forventa, stråler en fornøyd Helen Marie Lorentzen. Roalden Kafé og Mathus åpnet dørene 28. august i år, og pilene har pekt i riktig retning siden den gang. – Det har vært fullt trykk hver eneste dag. Turismen har eksplodert!
Lojal lokalbefolkning
Senjahopen er et lite tettsted i Troms-kommunen Senja, med et innbyggertall på drøye 250.
– Lokalbefolkningen har vært lojale og støttet oss fra dag én. Og så har vi fått kjempepositive tilbakemeldinger i sosiale medier, noe som igjen gjør at enda flere turister finner oss.
Omfattende meny
«En koselig og innbydende kafé med mye godt på menyen! Hjemmelagde kaker og god husmannskost med lokale råvarer. Anbefales på det varmeste», skriver gjesten Eivind Nilsen på Google etter sitt besøk på Roalden, mens gjesten Hugo Jørgensen nøyer seg med et «Fantastisk flott» og et stjernedryss på fem.
– Vi har et ganske bredt utvalg på menyen. Det kan bli for mye også, men vi vil jo gjerne kunne tilby noe til alle.
Med tanke på det siste har Roalden gjort en artig og praktisk vri på pizzamenyen sin. I stedet for å lage en meterlang liste med mulige pizzakombinasjoner består menyen ganske enkelt av rød, hvit og grønn, som betyr sprø og tynn bunn med henholdsvis tomatsaus, rømme og pesto. Toppingen velger du selv. At pizzaen faller i smak, er det ingen tvil om, noe gjesten Sasidharan Narendrababu gir uttrykk for, også det på Google: «Den hvite pizzaen fra Roalden Kafé og Mathus AS er en herlig vri på klassikeren. Den kremete sausen kompletterer det ferske pålegget perfekt, og skaper en rik og smakfull opplevelse. Skorpen er lett, men likevel sprø, og gir den rette balansen. En må-prøve for fans av unike pizzasmaker!»
Men også på Roalden er norske klassikere som fiskegrateng og kjøttkaker i brun saus menyvinnere, som hos så mange andre spisesteder.
Karriereskift
Helen Marie Lorentzen er opprinnelig utdannet kreftsykepleier og har jobbet som kommunal sykepleier i årevis. Men da den forrige driveren av kaféen ga seg, så Helen Marie en mulighet til å gjøre noe helt nytt.
– Jeg har alltid vært glad i å bake, glad i å lage mat. Så jeg tenkte, hvorfor ikke? Og det har jo gått veldig bra hittil. Men det er jo et stort karriereskift.
Julebord
SMAKmagasinet gjestet Roalden rett før Halloween. Allerede da hadde julebordbestillingene kommet fra lokale bedrifter. I tillegg til to svært fremoverlente par, som har booket stedet til bryllupsfeiring sommeren 2025!
SMAKmagasinet ønsker lykke til og en riktig god jul!