Ginger Mango Daiquiri med Rumish Caribbean

Ginger Mango Daiquiri med Rumish Caribbean er Barkonsults alkoholfrie variant av den amerikanske ingeniørdrinken fra Cuba.

Det er ikke bare Mojito som stammer fra Cuba: det gjør også Daiquiri. Men her stopper også de fleste likhetene. I hvert fall når det gjelder opprinnelse. Der kapteinen og villmannen Francis Drake skal ha vært involvert i førstnevntes skapelsesberetning, skal langt lugnere amerikansk gruveingeniører være opphavet til Daiquiri – som forøvrig skal være oppkalt etter stranden Playa Daiquirí i den kubanske provinsen Santiago de Cuba. Men bakteppet var krig og voldsomheter også her. Gruveingeniørene, blant dem en fyr ved navn Jennings Cox, hadde nemlig kommet til Cuba i forbindelse med den spansk-amerikanske krigen i 1898. Drinken skal ha blitt laget for første gang to år etterpå, på baren Venus i Santiago. 

Hemingway og Kennedy

Daiquiri ble ifølge legenden bragt til USA i 1909, av kontreadmiral og sanitetsmann Lucius W. Johnson. En annen kilde sier på sin side at det var politiker og gruve-eier William A. Chanler som introduserte drinken for i New York, og det allerede i 1902. Hva som er riktig vet vi ikke. Det vi vet er imidlertid at både Ernest Hemingway og president John F. Kennedy skal ha satt drikken meget høyt.

I tråd med vår tids alkoholfrie trend har mixolog Kenneth James Charles skapt en Daiquiri  der han har byttet ut rom med Rumish, og lagt til mangopuré og ingefærsirup.

Ginger Mango Daiquiri med Rumish Caribbean – bygget – i cocktailglass

Øverst på siden kan du se hvordan mixologen setter drinken sammen. Merk at alle produktene du ser i videoen leveres av Barkonsult, Mr. Iceman, og Cold Pressed Juice over ASKO Servering. Bare klikk på lenkene i oppskriften, som kommer her:

Selv glass, målebeger, shaker, cocktailsil og finsil får du gjennom ASKO Servering. Ha det gøy, og gjør gjestene glade!

ANNONSE