Skostredet Hotel: Skandinavisk eleganse og japansk presisjon i Bergen

Ved inngangen til det nye Skostredet Hotel og Spa trer vi inn i en verden der skandinavisk enkelhet møter japansk raffinement. Hotellet, som åpnet for gjester for halvannen måned siden, byr på 96 rom – og sushi i verdensklasse.

– Vi åpnet for fullt 17. juni i år, og besøket har vært virkelig bra, tatt i betraktning at vi er en helt nytt hotell i denne eksklusive delen av hotellmarkedet, sier Tomas Johannessen, direktør for De Bergenske Servering. Skostredet Hotel er altså det nyeste tilskuddet til bar-, restaurant- og hotellgrupperingen De Bergenske, som forøvrig også eier Bergen Børs Hotel – som opererer innenfor samme kundesegment.

Norsk-japansk tillit

Skostredet Hotels kulinariske tilbud er en spennende blanding av norske råvarer og japanske smaker. Hotellet byr på to ulike spiseopplevelser – begge innenfor samme japanske tradisjon, men med ulik tilnærming.
– Hos meg blir det omakase, smiler sushikokken Sergey Pak. Så heter da restauranten også Omakase by Sergey Pak. – Omakase betyr «jeg stoler på deg» på norsk, og er et konsept der kokken bestemmer hva som skal serveres. Hit kommer du med andre ord for å bli utfordret, til å bli med på nye smaksopplevelser.

Sergey Pak, som ble nordisk sushi-mester i 2020 under «Nordic Sushi Cup», understreker hvor viktig det er å være detaljorientert for å kunne servere de japanske rettene på en skikkelig måte.
– Selv risen – som utgjør 60 prosent av måltidet – må kokes i to timer. Faktisk er ris så avgjørende at man som sushikokk må bruke hele to år av læretiden til å perfeksjonere sin «ris-teknikk». Først da, når «ris-kompetansen» sitter, får man gi seg i kast med fisk. 

Omakase by Sergey Pak er et intimt high-end-spisested med begrenset med plass.
– Her må gjestene forhåndsbestille. Ideelt antall gjester per spiseopplevelse er 12.

Norsk-japansk street food

Sushikokk Sergey Pak har en bror som heter Vladimir. Også Vladimir er sushikokk, og det er han som driver restaurant nummer to på Skostredet Hotel. I 2017 vant Vladimir verdensmesterskapet i sushi i Tokyo, og i 2020 sikret han seg sågar en Michelin-stjerne da han drev Omakase by Vladimir Pak i Oslo.

I likhet med bror Sergey er Vladimir omakase-spesialist, men i Skostredet satser han på en noe «lugnere» stil, nemlig japansk street food. På Izakaya by Vladimir Pak blir det både supper og salater, grillspyd og ramen – pluss sushi også her.

Et fristed midt i byen

Midt i det travle Bergen sentrum tilbyr Skostredet Hotel en fredelig, grønn oase. Med sin eklektiske miks av skandinavisk og japansk interiørtenking oppleves lobbyområdet både frodig og avslappende.
– Vi har både turister og internasjonale forretningsreisende som gjester. Nå i sommersesongen ser vi at mange gjester velger å bli i flere dager – for å få tid til å utforske Bergen. Den svake norske kronen gjør det attraktivt for turister å bruke mer penger, noe som er gunstig for både for oss og for byen vår.

Med planer om å utvide med 30 nye rom, forventes hotellet å bli enda mer attraktivt. Byggingen starter til høsten, og de nye rommene vil være klare om omtrent ett år, noe som øker det totale antallet rom til 126.

Et nytt restaurantkvartal

Skostredet – som fikk sitt navn allerede i middelalderen på grunn av en voldsom konsentrasjon av skomakere i området – har utviklet seg til å bli Bergens nyeste restaurantområde, med 150 uteplasser og flere spisesteder som tiltrekker seg både lokalbefolkningen og besøkende. Et ideelt sted for hotellets kulinariske satsing, med andre ord.
– Bergen har manglet denne norsk-japanske kombinasjonen, helt til vi åpnet dørene. Jeg tror at med disse tilskuddene vil vi være med å forsterke matopplevelsene i byen, avslutter en fornøyd Tomas Johannessen.

ANNONSE