På KIT-akademiet henter vi inspirasjon!

– Jeg har hatt gleden av å være med på KIT-kurs ved flere anledninger. Med et lite unntak har dette vært veldig inspirerende! Har fått utrolig mange gode tips og ideer som det var morsomt å prøve ut i praksis, forteller førstekokk på Stortingets kjøkken, Oscar Sansuan.

– Et godt eksempel på det er grønnsakskurset jeg var med på. En god og engasjerende kursholder hadde mange praktiske tips. Vi fikk anledning til å prøve ut disse uka etter da vi gjennomførte «Grønn dag» på jobben. Som kokk har man selvfølgelig basiskunnskaper om hvordan man tilbereder og utnytter ulike grønnsaker, men det finnes alltid nye tilberedningsmåter og teknikker man kan benytte for å by på noe nytt og spennende. Det fikk vi på dette kurset, forteller Oscar. 

Nyttig å komme ut

Det er ikke bare travelt i stortingssalen, lagtinget, odelstinget og de ulike komiteene som engasjerer våre 169 folkevalgte. Kjøkkenleder Siv Olsen Wilson og hennes 23 medarbeidere har et tett program med å sørge for et sammensatt serveringstilbud som er tilpasset stortingsrepresentantene, stortingets administrasjon, presse og andre besøkende.
– I en travel hverdag er det også viktig å sette av tid til faglig påfyll, sier Siv Olsen Wilson.

– Hvor viktig tror du KIT-kurs er i den sammenheng?
– Det er veldig viktig av flere grunner. For det første får du faglig påfyll, og for det andre er det bra for kokkene å komme ut – rett og slett oppleve noen «nye vegger». Kurs som dette er noe som bidrar til arbeidsglede og motivasjon. Det er også positivt å være sammen i mindre grupper på 2-3 personer istedenfor hele gjengen. Jeg tror rett og slett at du får med deg mer av kursinnholdet når gruppen ikke er for stor. Fasilitetene på KIT-akademiet gir også en fin ramme om kursene.

– Vil du anbefale andre å benytte seg av KIT-akademiets kurstilbud?
– Absolutt! Dette er et godt tilbud. Jeg vet at det er mulig å få arrangert kurs ute, altså på en arbeidsplass, men vår erfaring er at det beste er å komme til kurs på KIT-akademiet.

– Har du noen tips til hvordan man kan få flere til å delta på KIT-kurs?
– Jeg tror det er en god idé å unngå kurs i perioder som er ekstra travle for bransjen, for eksempel i november/desember og i mai/juni. Kanskje flere har anledning til å være med tidlig på høsten og på våren? Det ville muligens kunne få enda flere til å benytte dette gode tilbudet, sier kjøkkenleder ved Stortinget, Siv Olsen Wilson.

ANNONSE