Kokker ønsker å bidra til en bedre verden

World Central Kitchen (WCK) har til nå servert 350 millioner næringsrike måltider til mennesker i kriser over hele verden, og for øyeblikket er de aktive i Ukraina og Gaza, hvor de bistår med å håndtere akutt matmangel. Nå lanserer Bocuse d’Or Winners, Stiftelsen Norsk Gastronomi og Host City Trondheim en auksjon i forbindelse med Bocuse d’Or Europe. Midlene går uavkortet til arbeidet med å være først i frontlinjen ved krig og humanitære kriser, for å lage og servere fersk og næringsrik mat.

Europas beste kokker er samlet i Trondheim for Europafinalen i Bocuse d'Or, hvor trønderen Håvard Werkland er Norges kandidat. Under konkurransedagene 19. - 20. mars, blir Trondheim fylt opp med medaljevinnende kokker fra hele Europa. 
– Bocuse d’Or Europe i Trondheim gir oss også en enestående mulighet til å rette oppmerksomheten mot de pågående krisene i verden. Kokker i hele verden støtter lidenskapelig World Central Kitchens arbeid, sier Bocuse-kokk Tom Victor Gausdal. – Jeg oppfordrer alle, spesielt lokale og nasjonale bedrifter, til å delta i auksjonen og støtte arbeidet til WCK, legger han til.

Signerte kokkejakker auksjoneres bort

En Bocuse-kokkejakke signert av 20 internasjonale Bocusekokker som er i Trondheim denne uken, samt vinnerjakken til Håvard Werkland fra Årets kokk i 2023 signert teamet, legges under auksjonshammeren. Pengene går uavkortet til WCK og deres viktige arbeid.

Stiftelsen Norsk Gastronomi og vertsby Host City Bocuse d’Or Europe, ved Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune, samarbeider med Bocuse d’Or Winners om denne auksjonen. Auksjonen er digital og hvem som helst kan legge inn bud. Budrunden stenger 19. mars klokken 17.00.

Det gis også mulighet til å donere direkte uavhengig av om en vinner høyeste bud eller ikke, en mulighet initiativtakerne håper mange vil utnytte.

World Central Kitchen

Kokk José Andrés starter World Central Kitchen (WCK) i 2010 da Haiti ble rammet av jordskjelv. Ved å samarbeide med nødorganisasjoner på stedet og aktivere et nettverk av lokale kokker, restauranter, matbiler eller nødkjøkken, serverer WCK næringsrike måltider til overlevende av katastrofer

Bocuse d'Or Europe 2024

Bocuse d'Or Europe er den europeiske kvalifiseringskonkurransen for den internasjonale finalen i Bocuse d'Or i Lyon i 2025, og beskrives som verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Sist det ble arrangert Bocuse d’Or Europe i Norge var i Stavanger i 2008.

De ti beste lagene i konkurransen i Trondheim Spektrum 19.-20. mars 2024 går videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2025.

I år er Håvard Werkland, fra Speilsalen i Trondheim, Norges kandidat. Werkland har valgt sølvvinner fra Bocuse d’Or i 2017, Christopher W. Davidsen, som coach, og Grunde Gillund fra Speilsalen som sin commis.

Stiftelsen Norsk Gastronomi

Stiftelsen Norsk Gastronomi (SNG), tidligere Bocuse d’Or Norge, bidrar til å utvikle norske kokketalenter til å bli blant verdens beste. Også kjent som «mesterkokkenes olympiatopp» er SNG en pådriver for moderne norsk gastronomi og matkultur, basert på prinsipper som økt bærekraft, prestasjon og deling av kunnskap og inspirasjon. De organiserer også kvaliken Årets kokk og Norges deltakelse i Bocuse d’Or, samt ungsatsingene Årets unge kokk og Årets kokkespire. Aktivitetene øker norske kokkers kompetanse, og utvikler fagets omdømme og rolle – i egen bransje og samfunnet ellers.

ANNONSE