Nå åpner endelig spektakulære restaurant Iris

Nå har bookingen til restaurant Iris i Hardangerfjorden utenfor Rosendal åpnet. Kjøkkensjef Anika Madsen gir oss allerede nå en smakebit av hva gjestene kan forvente seg fra 21. juni.

– Menyen på Iris blir som en fortelling. Hver av de 18 rettene vil være en unik karakter i fortellingen vår. Fra ingredienser til presentasjon skal vi utfordre grensene for hva matlaging kan være.

Madsen er en av Danmarks og Europas mest lovende kokker. Anika Madsen var inntil nylig sjefskokk på den anerkjente restauranten Fasangården i København. Hun har valgt å bosette seg på den øde øya Snilstveitøy for å ta utfordringen med å åpne restaurant Iris. Restauranten tar hus i den flytende kunstinstallasjonen Salmon Eye, midt i Hardangerfjorden.

Kun 24 plasser

– Matopplevelsen starter allerede på landsiden i Rosendal. Før vi setter kurs mot Salmon Eye i helelektriske båter inviterer vi gjestene ut med en ekspedisjon det ikke finnes tilsvarende av. Fremfor å frakte råvarene til gjestene, tar vi gjestene til råvarene.

Madsen er kjent for å arbeide med uvanlige og spennende råvarer, samtidig som hun ønsker å vise gjestene at verden må tenke nytt for å sikre en bærekraftig utvikling av det globale matsystemet.
– Menyen på Iris blir en historie om utfordringene verdens står ovenfor. Gjennom maten viser vi frem ideer og muligheter som kan bringe oss nærmere å løse utfordringene. Men det aller viktigste for meg som kokk er selvsagt at maten skal være helt i det øverste sjiktet av matopplevelser.

Restaurant Iris har kun 24 plasser hver kveld. Den er åpen fire dager i uken, onsdag–lørdag.
– For meg er ikke dette en jobb, men en livsstil. Sammen med teamet har vi utviklet noe som er helt unikt, ikke bare i Norge, men i verden. Vi gleder oss veldig til å vise frem det vi har arbeidet med.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.