Sett mocktails med kaldbrygget kaffe på menyen!

Kaldbrygget kaffe er i vinden som aldri før. Stadig flere forbrukere er på utkikk etter forfriskende og leskende kaffedrikker, spesielt når vi nå går mot varmere tider. Å sette mocktails med kaldbrygget kaffe på menyen kan derfor være en fantastisk mulighet for mersalg.

Da SMAKmagasinet snakket med Jacob Spangenberg fra Barkonsult, fikk vi smake på tre kaffemocktails som smakte helt nydelig. Her får du oppskriftene, samt tips til hvordan du kan gå frem for å lage dine egenkomponerte mocktails med kaldbrygget kaffe!

Hva slags kaffe passer i hva slags mocktails?

Når man skal lage mocktails med kaldbrygget kaffe, gjelder det å velge riktig type kaffe og riktig type smakstilsetning. Tommelfingerregelen er at man skal bruke smaker som forsterker eller komplementerer hverandre.

Vær også klar over at enkelte kaffetyper passer bedre med melk enn andre. En tommelfingerregel er at mellom- og mørkbrente varianter passer godt med melk, mens lysbrente kaffetyper ofte passer bedre med tonic eller kullsyrevann.

Melkebaserte kaffemocktails passer godt med smaker som karamell, kokos, sjokolade, nøtter og vanilje. Bruk gjerne en kraftig og mørkbrent kaffe med lignende smaksnoter, for eksempel Brazilian Pea Blend EspressoBlå Java eller Kontinental Franskbrent fra Coffee of the World.

Sprudlende kaffemocktails med tonic/kullsyrevann passer på sin side bedre med friske siruper som er laget av frukt, bær eller blomster. Bruk da gjerne en lys og frisk kaffe, slik som for eksempel Sidamo EtiopiaMount Kenya eller Western Highlands Papua Ny-Guinea fra Coffee of the World.

Du kan lese mer om hva slags kaffetype man bør velge til kaldbrygget kaffe på kaffegeek.no

Slik lager du kaldbrygget kaffe

Kaldbrygget kaffe lages ved å la 80–100 gram grovmalt kaffe trekke i kaldt vann i kjøleskapet i 12–24 timer. Les gjerne mer om hvordan man lager kaldbrygget kaffe på kaffegeek.no.

Kaffe og tonic med hvit fersken

Ingredienser

  • 60 ml kaldbrygget kaffe, f.eks. Sidamo Etiopia
  • 10 ml hvit fersken-sirup, f.eks. Monin
  • 10 ml sitronkonsentrat, f.eks. Monin
  • 100 ml tonic

Fremgangsmåte

  1. Hell tonic, sirup og sitronkonsentrat i et glass, og rør til det er godt blandet.
  2. Fyll opp med isbiter.
  3. Tilsett kaldbrygget kaffe forsiktig, slik at mocktailen blir lagdelt.

Islatte med jordbær

Ingredienser

  • 80 ml kaldbrygget kaffe, f.eks. Mount Kenya
  • 20 ml jordbærsirup, f.eks. Monin
  • 80 ml melk

Fremgangsmåte

  1. Hell melk og jordbærsirup i et glass, og bland sammen ved hjelp av en melkeskummer.
  2. Fyll opp med isbiter.
  3. Tilsett kaldbrygget kaffe forsiktig, slik at kaffen legger seg oppå jordbærmelken.

Iskaffe med brunt sukker

Ingredienser

  • 80 ml kaldbrygget kaffe, f.eks. Blå Java
  • 20 ml sirup av brunt sukker, f.eks. Monin
  • 80 ml melk

Fremgangsmåte

  1. Hell melk og sirup i et glass og rør til det er godt blandet.
  2. Fyll opp med isbiter.
  3. Tilsett kaldbrygget kaffe forsiktig, slik at den legger seg som et lag oppå melken.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE