Smartere prepping med kunstig intelligens?

Kunstig intelligens (KI) og ChatGPT er i vinden som aldri før. At den nye teknologien kan misbrukes på skumle måter er opplagt. Noe som er sant for all teknologi. Men KI kan også gjøre stor nytte. Som kampfelle mot matsvinn og som smart preppe-verktøy. Si hei til ClearCOGS.

ClearCOGS er et amerikansk teknologiselskap spesifikt rettet mot serveringsbransjen. Opprinnelig ble ClearCOGS startet som et prosjektarbeid mot matsvinn, der tanken var å bruke avanserte datamodeller for å unngå for store innkjøp og unødig tilbereding av mat man kanskje ikke fikk solgt. Disse tankene følger med videre, men nå har ClearCOGS-verktøyet blitt koblet til KI og tekstgenereringsmodellen ChatGPT. Målet med sammenkoblingen er at du skal kunne interagere med ClearCOGS på en helt vanlig, «menneskelig» måte. Som for eksempel ved å stille spørsmål som «hvor mye lammekjøtt skal vi forberede til påskeuken?». ClearCOGS vil svare like «menneskelig», med forslag til innkjøpslister basert på avansert analyse av f.eks. tidligere innkjøpslister og bedriftens kassasystem.

Så hva gjør ClearCOGS egentlig?

… spurte vi ClearCOGS. Og ClearCOGS svarte.
– ClearCOGS hjelper restauranter med å drive mer effektivt og lønnsomt gjennom å utnytte kraften i KI og maskinlæring. Våre prediktive forberedelsesanbefalinger kan både spare restauranter arbeidstimer og minimere matsvinn, samtidig som produktiviteten og lønnsomheten økes. Ved å automatisere den manuelle prosessen med å bestemme hva som skal tilberedes hver dag, kan restauranter fokusere på å yte kvalitetsservice til kundene sine.

Er ClearCOGS kun tilgjengelig i USA? Spurte vi, denne gang på norsk.
– Ja, ClearCOGS er tilgjengelig i USA og Canada. Vi har hundrevis av kunder over hele USA og Canada, og vi ser alltid etter flere å legge til listen vår! Svarte ClearCOGS, på norsk.

Dermed virker det som om det er ledig plass for liknende teknologiselskaper i Norge.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

 

ANNONSE