Stureplansgruppen tilbyr gratis nettbasert psykologhjelp til ansatte

Stureplansgruppen, en av Sveriges større aktører innen servering, tilbyr sine ansatte gratis nettbasert psykologhjelp. Initiativet har som mål å bidra til at alle heltidsansatte i selskapet føler seg støttet og ivaretatt i en bransje som til tider kan by på både utfordringer og stress.

Stureplansgruppen eier og driver et tjuetalls restauranter i grannlandet, i tillegg til hoteller, barer og nattklubber. Gruppen har rundt 3000 ansatte, hvorav rundt 40 prosent er under 25 år. Med dette nye tilbudet gjennom Mindler ønsker selskapet å sørge for at alle heltidsansatte har tilgang til profesjonell psykologhjelp, uansett hvor og når de måtet ha behov for det. Dette kommer som en del av selskapets langsiktige strategi for å investere i sine ansattes velvære og trivsel.

Mentale helseutfordringer i bransjen

Arbeidet innen serveringsbransjen kan være krevende, med lange arbeidsdager og høyt tempo. I tillegg til at ansatte kan oppleve gjester som gir i overkant mye – og ofte uønsket – oppmerksomhet. Alt dette kan på sikt lede til mentale helseutfordringer, noe Stureplansgruppen nå tar på alvor.
– Serviceyrket kan være tøft og krever mye av våre ansatte, i et miljø som er i stadig endring. Det er heller ikke uvanlig at våre virksomheter er en av de første arbeidsplassene våre ansatte har. Dette er utfordringer som finnes i hele serveringsbransjen, og er noe vi i Stureplansgruppen jobber aktivt med, sier Stureplansgruppens visedirektør Jennica Jonsson.

Tjenesten

Tjensten Mindler ble lansert i 2018, og er i dag Sveriges største digitale psykologtjeneste, med over 300 psykologer engasjert, og med virksomhet i flere land.

–––––

Hold deg oppdatert! Klikk her for å få nyhetsbrev fra SMAKmagasinet.

ANNONSE