Elisabeth Kvale Sveum: Veldig nyttig med Digitalt fagbrevkurs!

+
Elisabeth Kvale Sveum deler i dag arbeidstiden mellom kantina på ASKO Oppland og Lavvotunet Kafé og Biffhus.

– Jeg har jobbet med mat siden 2000. Da fikk jeg jobb på Bjørnen Odnes Kafé. Opprinnelig spurte jeg om de trengte en vaskehjelp, men det hadde de ikke behov for da. Men de trengte noen ekstra hender på kjøkkenet. Det ble starten på en veldig spennende yrkesvei for meg, forteller Elisabeth Kvale Sveum som er en av dem som har tatt digitalt fagbrevkurs som forberedelse til fagprøven.

– Fra å være en som hjalp til med ulike gjøremål på kjøkkenet, ble det etter hvert mer matlaging og mer ansvar. Jeg trivdes fra første dag. Det å lage mat er fantastisk gøy! Fordi det var så mange ulike spennende oppgaver som spente fra det å lage à la carte til buffeter og catering, fikk jeg prøvd meg på mye ulikt. Det ga både kunnskap og innsikt i ulike teknikker, rutiner og tilberedningsmetoder, og det ga meg trygghet i jobben. Etter hvert vokste det frem en tanke om å få formalisert denne kunnskapen. Kanskje kunne jeg ta et fagbrev? Jo mer jeg tekte på dette, jo sterkere ble behovet for å få bekreftet for min egen del det jeg kan når det gjelder matlagning.

KIT-akademiet

– Etter at jeg hadde tenkt på dette i noen år, bestemte jeg meg for å finne en løsning på hvordan jeg kunne få tatt et fagbrev. Jeg har jo mange års praksis, men jeg har ikke noen utdannelse innenfor matfaget. Da fant jeg ut at KIT-akademiet har et nyttig kurs som er en fin forberedelse til fagprøven, forteller Elisabeth. – Men KIT-akademiet holder til på Kalbakken, og jeg gruet meg til å reise fra Dokka og inn til Oslo. Men så kom jo koronapandemien, og da tilrettela KIT-akademiet slik at det ble mulig å ta nettkurs. Fagbrevkurset ble digitalt. For meg var det nesten et tegn! Her var det bare å slå til!

Fantastiske lærere

– Høsten 2020 benket jeg meg til foran skjermen og satte i gang med fagprøvekurset. Det var kjempeålreit og gikk over all forventning. Jeg kan ikke få fullrost lærerne! De hadde masse kompetanse og var veldig flinke til å formidle stoffet. Jeg fikk også gode svar på alle spørsmål jeg hadde under kurset.

Fagprøve som privatist

– Fagprøvekurset var en veldig fin forberedelse til fagprøven og ga meg en god trygghet det var fint å ha på selve fagprøven. Den tok jeg som privatist. Jeg leide kjøkkenet på Dokka Videregående og «hoppet» i det. Og prøven gikk bra! Jeg vil takke alle som støttet meg i dette prosjektet, sier Elisabeth. – Og til de som lurer på om fagbrevkursert på KIT er en fin forberedelse til fagprøven: Svaret på det er et klart JA!

– Er det noe du ville gjort annerledes?
– Nei, ikke annerledes, men jeg skulle ønske at det ble en samling for oss som har tatt dette kurset. Det hadde vært så moro å høre hvordan det er gått med dem og snakke litt om felles erfaringer, sier Elisabeth Kvale Sveum.

Les mer om KIT-akademiet og dette tilbudet på kitakademiet.no.