Nå åpner Posthallen Drinkhub med ti barer under ett tak

Norge har de siste årene markert seg i verdens største bartender- og barkonkurranser. Nå samles noen av de største profilene under ett tak, når nye Posthallen Drinkhub åpner med ti barer i det historiske bygget i Kvadraturen, som tidligere var vårt nasjonale postkontor.

– Posthallen er en unik sammensetning av konsepter og talenter fra Oslos barmiljø, der gjester kan komme innom og finne litt av hvert og bestille fra hvilken bar de ønsker. Vi tilbyr også mat fra tre ulike restauranter i et historisk bygg, sier eier Alexander Breivik, som sammen med Erkan Yelkenci står bak konseptet.

Besøkende kan fra åpningen 11. november bestille fra seks cocktailbarer, tre vinbarer og én ølbar, som alle får plass under det 12 meter høye taket i den historiske bygningen i Oslo sentrum.

Prisvinnende team av internasjonal klasse

– Få hadde nok trodd det for noen år tilbake, men Norge er i verdensklassen på drinker. I Posthallen finner du blant andre vinnere av World Class, Bacardi Legacy og Negroni Challenge International med profiler som Tomas Ricciardi, Magnus Thorseth, Luis Vavik og profiler fra Norges beste barer som Svanen, Pier 42 og Himkok, sier Yelkenci.

Besøkende kan glede seg til alt fra gin-cocktails til aperitiff og aquavit, tequila, vin- eller ølspesialiteter, alt etter ønske. Posthallen har i tillegg en restaurant i lokalene og vil også tilby mat fra naborestauranter som Sushi Bar & Wine via delingsløsningen Facility App. Lokalene vil brukes til eventer og konferanser på dagtid og kan bookes for lukkede arrangementer på dager baren er stengt.

Beholder historiske referanser

Posthallen var det opprinnelige hovedpostkontoret i Norge og bygget med adresse i Prinsens gate er vernet. I oppbyggingen av den nye barhallen er det lagt vekt på å beholde historikken.

– Vi har bygget rundt det gamle og hentet inn mange av de historiske referansene. I midten der de hadde ekspedisjonskasser før, er det nå blomsterkasser i samme farge. Vi refererer til det opprinnelige taket i de aller fleste materialvalgene. Fargevalg og interiørdesign er i tråd med historikken og den opprinnelige art deco-stilen. Vi har også lekt med formspråket med buene rundt om i huset og har tatt det videre i design og møbler, sier Breivik.

Posthallen vil også ha en postkasse inne i bygget, slik at besøkende fortsatt kan skrive og poste kort innefra Posthallen, slik de kunne den gang det var postkontor.

De ulike barene

Chair

Chair er et eksisterende konsept som holder til i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka. Chair er en etablert ginbar som lager gincocktails og G&T. Chair er inspirert av den spanske stilen med copa glass og ulike sammensetninger av tonic og garnityr. Chair tilbyr over 150 typer gin fra hele verden, men har også mye fokus på de lokale norske ginprodusentene.

Tiki Tukan

Tukan er en tropisk bar med fruktige cocktailer. Tiki-barer er klassisk sett basert på rom men gjengen som også står bak Svanen vil leke med ulike oppskrifter og twister. Svanen er i dag en etablert prisvinnende bar i Karl Johans gate. Gründer Yunus Yildiz var første daglig leder på Himkok og under hans lederskap ble baren kåret til en av verdens 50 beste. Hele teamet på Svanen kommer fra andre topp 50-barer rundt om i Europa og er et selvsagt valg for de som er opptatt av drikkeopplevelser.

Red Drop

Red Drop er en aperitiff-bar med Tomas Ricciardi i spissen. Tomas var barsjef for Bettola på Grünerløkka. Gjennom hans tid der vant baren mange priser og etablerte seg som en av de beste i Norge. Tomas er en av de største profilene i Norges bar-verden og har vunnet Bacardi Legacy, topp 3 i World Class og er vinner av Negroni Challenge International.

Seid

Seid er det norske bidraget inn i Posthallen. Magnus Thorseth, som vant World Class for Norge i 2021 og nylig har jobbet på Pier 42 blir å finne på Seid. Det blir ikke mer norsk enn aquavit men det vil også være fokus på norske råvarer som fremheves i alle drinkene.

Guilty Pleasures

Guilty Pleasures er baren der du finner folkets favoritter. Tenk Piña Colada, Strawberry Daiquiri og Mojitos. Chris Kellett og Adam Batchford som står bak denne baren kommer fra England og tar med det med seg litt «britisk banter» og god stemning.

Dios Mio

I denne baren finner du Posthallens eneste in-house matkonsept og bar. Luis Vavik som er opprinnelig meksikaner, har vokst opp i Texas og Oslo og skal skape et konsept han kaller «Texican». Luis, som vant Norges Beste Grillmester på TV2 og var deltaker i Masterchef har vært ambassadør for Aperol og Campari i Norge. Hans mor Yolanda Vavik står bak kjøkkenet og prisvinnende barsjef Catharina Skårshaug blir å finne i baren, som serverer drinker basert på Tequila, Mezcal og Bourbon.

Bacco

Vinbaren Bacco vil tilby en reise gjennom Italias verdenskjente sortiment. Gjengen som står bak har også nylig åpnet populære Scarpetta i Oslo og har fortid fra å være det kreative og operative teamet bak suksessen til Villa Paradiso. Med 30 vin på glass og 160 viner i kjeller er Italia godt dekket.

Post Bar

Posthallen vil åpne sin egen bar som kalles Post Bar. Dette blir en ølbar med godt sortiment av whiskey og enkle drinker.

Vinbord/sommelierbord

Posthallen har 2 interaktive vinbord hvor du vil finne en sommelier som tilbyr ulike vin fra hele verden. Konseptet vil endre seg, men starter med ett bord som fokuserer på «old world»- og det andre med «new world»-viner. Det blir 30 vin på glass på hver stasjon. Jenna Reynolds som blir å finne på disse stasjonene har en pedagogisk tilnærming hvor gjester vil kunne smake seg frem til nye favoritter.

Om Posthallen Drinkhub

Posthallen Drinkhub er Norges første barhall, med ti barer under samme tak. Barhallen holder til i det som før var landets hovedpostkontor i Prinsens gate i Oslo. Selskapet eies av Creative Bars AS, som også eier Grünerløkka-barene Chair og Couch og event- og kontorlokalene Pakkhuset i Oslo.

ANNONSE