NM-vinnere kåret

+
NM-vinner Nils Flatmark sammen med commis Maria Tingstad.

Nils Flatmark, Britannia Hotel i Trondheim, vant NM I KOKKEKUNST og Magne Gaut, Le Bistro i Trondheim, vant NM I SERVITØRFAG.

NM I KOKKEKUNST har de to sistedagene blitt arrangert for 30. gang og Norske Kokkers Landsforening er stolte av oppmerksomheten dette gir kokkefaget.

Enhver form for konkurranse skaper vinnere. Mange av vinnerne i NM fortsetter en aktiv karriere som konkurransekokker, og blir vinnere i store og prestisjefylte internasjonale kokkekonkurranser.
Vinneren av NM I KOKKEKUNST får rett til å delta på «Veien Videre til Årets Kokk 2023», og sølvvinneren blir Norges deltager Nordic Chef i juni 2023.

Resultater NM I KOKKEKUNST 2022

  1. Nils Flatmark, Brittania Hotel, Trondheim
  2. Siriyaporn Rithisirikrerg, Thon Hotell Lofoten
  3. Petter H. Soma, Fisketorget, Stavanger

Takk til NKL Trondheim for en fantastisk ramme på NM-konkurransene de siste to dagene.

To konkurransedager, ukjente råvarer og spennende kombinasjoner. Maten har holdt en meget høy standard begge konkurransedagene, spesielt finalen var særdeles spennende og jevn, forteller hoveddommer NM I KOKKEKUNST Sven Erik Renaa.

Sebastian Heggeli ble beste Commis NM I KOKKEKUNST 2022.

En commis er NM I KOKKEKUNST en kokkelærling, som assisterer kandidaten på kjøkkenet, og som på konkurransedagen utfører en betydelig andel av arbeidet på kjøkkenet.

Dommernes begrunnelse for beste Commis:

Beste Commis NM I KOKKEKUNST hadde stålkontroll fra første minutt på kjøkkenet, arbeider hurtig og kontrollert og tar styringen når det er nødvendig. Beste Commis er et godt eksempel på hvor viktig en commis er, når det blir hektisk i kjøkkenet under prepp og service.


Resultatliste NM I SERVITØRFAG

  1. Magne Gaut, Le Bistro Trondheim
  2. Birk Torp, Spontan Vinbar, Trondheim
  3. Rolf E. Wenstad, Norsk Restaurantskole

Årets NM i KOKKEKUNST har vært en tre stegs konkurranse, for faglærte kokker og en commis med godkjent lærekontrakt. NMs faglige forankring og kreative utvikling er plassert hos Norske Kokkers Landsforenings faglige utvalg.

Steg 1: Innsendingsoppgave – 3 retters meny og film

Steg 2: Dag 1 | Mystery basket – lage mat til 8 gjester

Steg 3: Dag 2 | Finale – 3 rettersmeny til 12 personer

Dommere NM I KOKKEKUNST 2022

Hoveddommer: Sven Erik Renaa, en av Norges mest markante kokker og driver av Renaa med 2 stjerner i Michelinguiden.

Plassdommer: Jan Kåre Johansen og Eline Sofie Sunde.

Smaksdommer: Kjetil Gundersen, Haflidi Halldórson (Island), Mette Julius Evensen, Lars Lian, Christer Rødseth og Wenche Andersen.

ANNONSE